Снимки на събраните проби от астероида Рюгу. Photo credit :

...
Снимки на събраните проби от астероида Рюгу. Photo credit :
Коментари Харесай

Японската мисия Хаябуса 2 откри, че в миналото астероидът Рюгу е бил необичайно горещ

Снимки на събраните проби от метеорита Рюгу. Photo credit: JAXA

. Японската възвръщаема галактическа експедиция “Хаябуса 2 ”, която през месец декември се завърна на Земята с проби от метеорита Рюгу, към този момент прави завладяващи открития! Оказва се, че в далечното минало метеоритът е бил изложен на висока температура, която не може да се изясни единствено с нагряването от Слънцето. 

Резултатите са получени в резултат на спектрофотометричен разбор от бордовите принадлежности на “Хаябуса 2 ”, оповестява уебсайтът Phys.org. Учените от японската галактическа организация откриват, че както повърхността на Рюгу, по този начин и неговата сърцевина са били нагорещени до 300 oC. Подпочвените пластове няма по какъв начин да се нагреят единствено от звездата ни, тъй че откривателите допускат, че преди милиарди години метеоритът е претърпял конфликт с друго небесно тяло или до момента в който е бил част от по-голям планетоид е получавал топлота от него. 

Подобни заключения имат голямо значение за еволюцията на Слънчевата система и за ранните години от съществуването на нашата лична Земя. Изследователите ще търсят следи от органични субстанции в събраните проби, които биха могли да дадат сведения по какъв начин тъкмо се е появил животът.

Скалите и грундът ще бъдат оценени както от японски, по този начин и от американски експерти. Напомням на читателите, че Япония и Съединени американски щати ще си разменят проби от задачите “Хаябуса 2 ” и “Озирис-Рекс ”. През октомври предходната година “Озирис-Рекс ” извърши сполучливо кацане на метеорита Бену и колекционира към 2 кг материал от него. Материалът ще бъде доставен на Земята през 2023 година. 

Тепърва ще научаваме все по-интересни неща за света, в който живеем! 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР