Снимки на , които търсят и изваждат затрупани хора, заедно

...
Снимки на , които търсят и изваждат затрупани хора, заедно
Коментари Харесай

Обучение на кучета спасители: Училище у нас предлага такава специалност


Снимки на, които търсят и изваждат затрупани хора, дружно със своите водачи след земетресението в Турция, трогнаха целия свят. В България образованието на такива кучета към този момент участва като компетентност в учебно заведение. bTV ревизира какъв брой е значима породата и къде това може да бъде научено.

В Лесотехническата гимназия в Берковица учениците към този момент имат опция да учат компетентност за специалността кинолог. Това включва профилирано образование и селекционно отглеждане на кучета.
За образованието на кучетата е значима породата
Снимка: bTV

„ Стандартизиране на породата – това е доста значимо. Породата е определяща в някои случаи за потреблението на кучетата “, споделя Пламен Ерменков, учител с над 25 години опит в работата с кучета.

Към новата компетентност в гимназията към този момент има огромен интерес.

„ Тъй като имам кучета, желая да зная повече неща за тях и в бъдеще да употребявам това, което науча “, сподели ученикът Георги Георгиев.
За образованието на кучетата е значима породата
Снимка: bTV

След като завършат тази компетентност, учениците могат да работят в „ Гранична полиция “, Агенция „ Митници “, както и тук-там като приюти за кучета и други

В Берковица се намира и школата за образование на кучета към Министерство на вътрешните работи.

„ Нашият град има дългогодишна традиция в образованието на кучета. В нашето учебно заведение имахме клуб по кинология десетки години. Така се породи концепцията за специалност в междинното обучение “, описа шефът на гимназията Христина Христова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР