Снимки Личен архивВарненската клубна певица Невяна Цветкова, по-известна като Diva

...
Снимки Личен архивВарненската клубна певица Невяна Цветкова, по-известна като Diva
Коментари Харесай

Певицата от Варна Невяна Цветкова за пандемията: В живот, изпълнен с любов, няма страхове

Снимки Личен списък

Варненската клубна певица Невяна Цветкова, по-известна като Diva Vocal, от дълго време е в центъра на радара на културните събития и прогрес за страната ни.  Артист-изпълнител и основател на песни - музика и текст, които влизат в международни ранглисти и звучат по радиа и ТВ и водеща на празненства, тя неотдавна издаде своя първи независим албум „ Има обич ” на роден език.

Работи най-вече с DJ-и и заведения - трансформирайки диджейските бийтове в шлагери, а всяко присъединяване в незабравимо прекарване! В допълнение преподава и уроци по вокално майсторство на надарени хора, които желаят да се развиват в певческото изкуство и да се осъществят сполучливо в състезания, фестивали, риалити и кастинги!

" Петел " реши да я попита по какъв начин се оправя един създател по време на пандемия без достъп до своите сцена и аудитория: 



- Колко издадени песни имаш към този момент?

– От дебюта ми през 2012 година като част от първият албум на Diass, досега имам над 100 издадени песни, доста от които са влезнали в интернационалните ранглисти за нова дискотечна музика на водещият цифров колос за електронна музика beatport.com.  Едва в този момент обаче съумях да издам първия си независим албум и то на роден български език.  Той включва пет песни, някои от които с по-естрадно звучене и два ремикса за феновете на моята клубна страна. С тях приказвам за простичките неща от живота, които движат света - любовта, вярата и търпението! Когато има обич в индивида и живота му, тогава никакви външни условия не могат да попречват огромните идеали.  

Едноименната ария е по музика на огромният наш композитор Мага и текст на Любомир Банев. Всички други песни от албума са сътворени персонално от мен - Diva Vocal, подкрепени от аранжимента и осъществяванията на китара на Алекс Вангелов в „ Аз и Ти ” и на Християн Ненов в „ Недей, не се тревожи. ”  Те прибавят качество към родната музикална фонотека. Ремиксите в албума са дело на Италианка Keira и Аржентинец Bootes Gray, които усещат песните, без да схващат езика.

Пилотният видео клип от албума, е към песента " Недей, не се тревожи! "  и към този момент получава неспирни аплодисменти. В него вземат присъединяване хора от общността на " Инсайт, " в която членувам доста години.  

 2. Означава ли този албум, че започваш нова страница в кариерата си или ще продължиш да издаваш и песни на британски език?

- Разбира се, че ще не преставам да издавам песни и на британски език, не инцидентно с тях привличам близо 20 000 месечни слушатели в стрийминг платформите. Просто взех решение да подаря на българската аудитория частичка от мен. За моя наслада, публиката откликва доста мощно!  Получих доста поздравления и реплики от рода какъв брой прелестно е да чуват от близко гласа ми и какъв брой доста им оказват помощ песните ми.  „ Недей, не се тревожи ” даже бе определена да показа силата на човешкият дух и позитивното, родило се в пандемични условия, в Премиерата на „ Отвъд рестриктивните мерки, ” проведено от „ Playback Theater ” в спектакъл Възраждане на 11/11/2021г. 

-  Как включваш почитателите в своите планове, с цел да са и те съпричастни на изкуството, което създаваш?

– Старая се постоянно да съм покрай тях посредством обществените мрежи, най-много фейсбук и да споделям пътя си.  Важно е да оказвам помощ на почитателите да изградят действителна визия за мен, защото съм самостоятелен актьор и се осъществявам независимо. Покорените върхове и класации спомагат да имаме вяра всички какъв брой доста можем и имаме да дадем на света, стига да имаме вяра в себе си. Миналата година насочих предизвикателство към всички, да изпратят своя версия на песента ми Back To The Disco, която осъществих с Руския диджей Андрей Екс.  Бях удивена от изобретателността на хората, които се включиха и даже за момент трансферираха фокуса от черните летописи на новините към светлината на изкуството. Именно това ме подтикна да продължа да предавам насъбраният опит на гении, които желаят да се развиват в певческото изкуство. Преподавам уроци по вокално майсторство и им оказвам помощ да се приготвят за кандидатстване в учебни заведения, кастинги и фестивали или да се осъществят в професионално отношение.



- Как се оправя един създател и реализатор по време на пандемия?

– Като продължава да твори!  Имам дузина издадени песни и два музикални видео клипа, които са в ротация по музикалните канали. Една ария, която се изкачи в класацията на БНР ТОП20 и голям брой изявленията и участия. Започнах серия от подкасти, наречени “Diva Vocal Asks ” в които интервюирам сътрудници от клубната сфера от целия свят.  Когато създавам или развъртвам нови планове, постоянно реалокирам фокуса си и стоя на страната на светлината. Щастлива съм да усмихна даже и един единствен човек дневно! Това е моята компенсация и не преставам. Озвучавам и повтарям няколко реклами на фестивали и мискове за елитни заведения, с които ги поздравявам, укротявам, огрявам посетителите в новата действителност.  Подготвям и серия водени медитации. Въобще постаравам се да се развъртвам и в никакъв случай не спирам.

- Как се съчетава Diva Vocal с личния живот?

– Аз съм щастлива майка и стопанка. Смятам, че всяка жена може това!  Позволявам си да не е идеално чисто и тичам от перфектността, тъй като тя е недостижима. Старая се да обръщам внимание на детето си и да има най-малко едно сготвено нещо за деня. Моят идол в това отношение е сестра ми, която постоянно готви нови и разнообразни гозби, включващо две ястия и десерт! Смятам, че тази специалност е доста добра за майки. Работи се вечер и някои уикенди и може да се употребява за мотив да се обиколи страната и света! Мама, известната изпълнителка Лили Цветкова, също ни отгледа по този начин.  Помня, че родителите на другите деца отсъстваха по цели дни, а моята все си беше у дома! Най-интензивни бяха летата, в които мама имаше по три участия ежедневно и отсъстваше сред 20:00ч и среднощ.  Съседите ни също знаеха това и търпеливо понясяха нашите домашни танцувални вечери с музика, колкото колоните държаха.

- Какво е посланието ти към читателите на Петел.бг?

– Да не престават да дерзаят по пътя на себепознанието.  Аз от дребна се старая да послужвам.  В учебно заведение пеех и учех децата на изпълнителско майсторство с танци и стихове. В тийнейджърските си години с кака създадохме танзова група „ Лиани ” и със съученички хореографирахме и танцувахме по празници и участия.  Първо гледахме да се развием, а след това парите сами пристигнаха. По време на следването си в Съединени американски щати, участвах интензивно в студентският живот, макар, че и работех с цел да се устоявам независимо. Бях определена за кралица на колежа, вицепрезидент на студентското управление и една от петте номинирани за видна жена на годината. В България участвам в организирането на благотворителни действия за сирачета, за природата и червен кръст, само че най-вече послужвам в редиците на семинари " Инсайт ".  В общността сме близо 10 000 души в България и оказваме помощ на хора да опознаят себе си и се осъществят по-пълноценно в личностно и професионално отношение.  В момента провеждам непринудено семинар за младежи плануван за 24-28 Март 2022г, с който оказвам помощ за социализирането и сплотеността  на доста млади сърца в тези отдалечени времена.   Развивам и ораторските си умения, членувайки в Тостмастърс. Пожелавам на всички читатели да вървят през живота с любознанието на децата и хъса на супезвездата и безусловната обич на майката, непрекъснато да работят и развиват своите умения и персони.  Та нали точно за това сме тук!

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР