Снимки: Кауфланд: Кокошката избяга, когато видя вътрешността на диня от

...
Снимки: Кауфланд: Кокошката избяга, когато видя вътрешността на диня от
Коментари Харесай

Кокошката избяга, когато видя вътрешността на диня от Кауфланд, обяви клиентка

Снимки: Кауфланд: Кокошката избяга, когато видя вътрешността на любеница от Кауфланд, разгласи клиентка
„ Стока от Кауфланд, държат на цени но качеството къде е, подиграват се с хората, дори и кокошките се дърпат..! “, написа С. Аврамова във Facebook.

Тя е посочила фотография на любеница, за която твърди, че е купена от там.

В мненията не всички са съгласни.

„ Аз, пък цяло лято си закупувам от там и постоянно дините са чудесни. Не съм попадал до момента на такава! “



 



В същото време някогашната легенда на БТВ Биляна Гавазова изясни всичко за усета на дините и пъпешите, и най-много за какво тези изкушения са най-предпочитани през лятото.

За качеството на вкусните плодове Биляна се довери на експерт, от който разбрахме за какво те са неизменима част от нашата софра сега.



Мирослав Бояджиев, Контрольор качество „ Плодове и зеленчуци “ в Централен склад на Кауфланд в село Стряма, изясни по какъв начин може да познаем, че една любеница е узряла и подготвена за консумация.
„ Когато чукнеш по нея, би трябвало да е плътна, кънтяща и басова, да има ярко леке, което значи, че е зряла на слънце. Ако се усеща компактно и басово, подсигурявам, че ще бъде зряла “, споделя Мирослав.
Демонстрацията му убеждава изцяло Биляна, че е прав.



„ Как пука единствено, това е симптом на зрялост, пресен и апетитен плод. Абсолютно свежа и сочна, наподобява феноменално, изцяло узряла “, твърди се Биляна, откакто хапва от плода.

След проба от сока на динята, копченцето на специфичния апарат регистрира съвсем 12 % захарност.

„ Това е прелестно за тази любеница “, установи Мирослав.

И прецизира, че минимумът, който би трябвало да бъде, с цел да я изложат на пазара, е 8 %.



„ Процентът е доста над допустимите, безусловно ще задоволим всеки наш клиент, тъй че да заповядат “, означи специалистът.

„ Трябва ли да е по-голяма, за да е по-зряла “, изиска да разбере “ Биляна от две клиентки на Кауфланд.

„ Не зависи от размера, само че по-добре да е междинна, тъй като в случай че е огромна, няма да мога да я нося “, дава отговор Таня Желева.

„ Аз пък виждам размера, защото по-малките дини не са сладки “, изрази радикално друго мнение Теменужка Цеткова.



На щанда, пред който се намира Биляна, търговец „ Плодове и Зеленчуци “ в Кауфланд България Кристина Джандарска разкрива какви дини оферират.
„ Това са добре познати дини, както и тази, по-тъмни, и разнообразни. Нямат тези ресни, дини с дребни семки, които са ядливи.
Основно добруджански дини, няколко сорта няколко разновидности в другите интервали на лятото “, изяснява Кристина.

Тя задоволява и любопиството на Биляна за пъпешите.



„ Имаме си нашия обичаен български вид, деликатесен пъпеш. Той е прочут на по-възрастните хора като Медена роса. Сладък като мед, захарен “, споделя Кристина.

Таня и Теменужка пък допълват, че пъпешът първо наложително би трябвало да се подуши.

А след това да има едно по-светло леке, което е лежало на земята, защото другата част би трябвало да е била огрявана от слънцето.



„ За мен безспорен любимец за лятото е пъпешът. Номер едно, бепогрешен, страховит усет. Студен, пресен, в действителност има един доста характерен мирис, навръх мед “, едвам смогва да опише качеството на плода Биляна, до момента в който преглъща късче от него.



По нейна молба Кристина я връща към дините, и по-точно към тези, които се оферират на парче.

„ Ясен знак е, че частите любеница, които сме избрали, са пресни и добре узрели. Сочни, свежи и също по този начин едно малко по-бюджетно решение за по-малки семейства “, разкрива преимуществата на този избор Кристина.

Това дава съображение на Биляна вярно да допусна, че по този метод се икономисва и място в хладилника.

ОТДЕЛНО В ТОЗИ СИ ВИД ДИНЯТА Е СВЕЖА, ТЪЙ КАТО Е Пожарна охрана ВИТРИНИТЕ НА КАУФЛАНД САМО В РАМКИТЕ НА ДЕНЯ, ПРАВИ ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ КРИСТИНА.

Според нея сочната и свежа любеница за деня би трябвало да има противоположен цвят, добре изразени райета и особено жълто леке, което подсказва зрялост, суха ръкохватка и басов тон.
Разкошна е, не е презряла, алена, с малко семки, показва удовлетворение Теменужка.
Таня също разрязва динята първо с капачето, и чува по този начин предстоящото особено пукане и хрупкав тон. Оценява я с деветка от 1 до 10.

„ Цялата любеница е с дълъг период на валидност – до няколко седмици. Съхраняваме я наложително на хладно и без директна слънчева светлина. Нарязаната любеница пък има малко по-кратък период на валидност. Затова рябва да я съхраняваме наложително в ледник и да се употребява до няколко дни, с цел да е оптимално свежа и вкусна “, споделя още Кристина.



След като Таня и Теменужка се любуват оптимално на тези вкусни плодове, те благодарят на Биланя.

„ Много вкусно, идеални дини, доста сладки. Добър избор направихме с тях и ще се върнем отново “, заричат се доволните клиентки.


Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР