кадри bTVКъсмет с въпросите, стабилна обща култура и надеждни жокери

...
кадри bTVКъсмет с въпросите, стабилна обща култура и надеждни жокери
Коментари Харесай

Въпрос за Нотр Дам отказа играч на покер от 10 000 в „Стани богат“

кадри bTV

Късмет с въпросите, постоянна обща просвета и надеждни жокери – това е формулата, която може да донесе триумф в „ Стани богат ”. Икономистът и професионален покер състезател Стойчо Кроснаров наподобява имаше всички тези детайли, само че книжовен въпрос го спря на въпрос за 10 хиляди лв..

Загадката, която той не съумя да разгадае, беше обвързвана с катедралата Нотр Дам в Париж. Играчът трябваше да познае коя дума, издраскана на стената в храма, е въодушевила Виктор Юго с цел да напише популярния си разказ „ Парижката Света Богородица ”.


`); break case width
Професионалният покерджия реши, че не би трябвало да рискува за нещо, което явно не знае и спря самичък играта си, тръгвайки си с 5000 лв.. Верният отговор беше думата „ орис ” или по-точно „ Ананке ” – името на една от трите мойри от гръцката митология.

След него на Стола на благосъстоянието седна различен състезател, който изглеждаше през цялото време доста убеден в триумфа си, само че си потегли отчаян. Лъчераз Енчев разкри, че даже самичък е създател на игра с въпроси, сходна на „ Стани богат ”.



Той обаче се провали на въпрос, който изискваше познания по турски и историята на Османската империя. В него се търсеше името на страната, която турците са наричали Арнавутлук. Младият състезател реши, че това е Швейцария.



„ Арнаути – по този начин турците са наричали албанците, а страната им – Арнавутлук ”, това сподели водещият Ники Кънчев на разлъка със самоуверения състезател, който остана с дребна сума.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР