Снимки: Хиляди служители на МВР излязоха на протест пред Народното

...
Снимки: Хиляди служители на МВР излязоха на протест пред Народното
Коментари Харесай

Хиляди служители на МВР са на протест пред парламента

Снимки:

Хиляди чиновници на Министерство на вътрешните работи излязоха на митинг пред Народното събрание. Исканията остават същите - 20% нарастване на възнагражденията и по-добри условия на труд. 



Според тях последното нарастване на заплатите е било преди 2 години. С 30%, са увеличени заплатите някои държавни структури. Тогава служителите на реда получават 15 на 100 нарастване, вместо с 30%.



„ Реформата в системата на Министерство на вътрешните работи не се случва от години макар обещанията на всички ръководещи, ние сме тези, които излизаме първи и разгласяваме настояванията си, тъй като нашият труд не се цени, изключително сега ” - декларира Генади Тенев от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. „ Против сме и за концепцията, която бе подхвърлена за изваждането на службата по пожарна сигурност от структурата на Министерство на вътрешните работи. Първо, не е поискано нашето мнение за тази смяна. Това не се прави по този метод “, показва още Тенев.



Протестът започва пред Министерски съвет и продължи до постройката на Народното събрание, пред която продължава и в този миг. По данни на уредниците на митинга на площада са се събрали към 5000 души, оповестява " Евроком ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР