Снимки: Депутатът от БСП Атанас Зафиров поиска оставката на министъра

...
Снимки: Депутатът от БСП Атанас Зафиров поиска оставката на министъра
Коментари Харесай

Депутат от БСП поиска оставката на Тодор Тагарев

Снимки:

Депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров изиска оставката на министъра на защитата Тодор Тагарев.

" Управляващото болшинство е напът да извърши следващото национално изменничество. Управляващите желаят да дадат зенитно-ракетните комплекси С300 на Украйна под формата на муниции по метода, по който говорихме преди седмици - първо се подаряват боеприпасите, след това излиза наяве, че самите комплекси са незиползваеми и се подаряват и те ", съобщи Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия пред публицисти, цитира Новини.бг.

" Свикано е изключително съвещание на Комисията по защита. Колегите не са се постарали да пояснят обаче какво ще бъде предоставено ", добави той.

" Ясно е, че се следва избрана логичност на държание. Това се вкарва като решение на Народно събрание, като забележете – в плана за решение се цитира член 16, т. 9 от Закона за защитата, гласящ, че Народното събрание упражнява надзор върху изпълнителната власт – на никое място не написа, че кабинетът може да подарява муниции и въоръжение ", сподели още Зафиров

Той попита: " Наясно ли са министър председателят и Министерски съвет? Кога министър Тодор Тагарев ще си подаде оставката? "  

„ Превръщаме се в страна, в която не е ясно кой взима решенията и кой носи политическата отговорност. Само преди седмици предупредихме, че това ще се случи. Този път отговорността е трансферирана върху Народно събрание “, добави той.

По думите му това е безусловно неприемливо и се случва зад тила на българския народ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР