Снимки: БулфотоПредставители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС поискаха от съда

...
Снимки: БулфотоПредставители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС поискаха от съда
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска от съда да отстрани министър Кирил Петков заради двойното му гражданство

Снимки: Булфото

Представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС желаеха от съда да в профил министър Кирил Петков поради двойното му тражданство.Те сезираха Конституционния съд (КС) с " искане за определяне на частична противоконституционност при назначението на служебното държавно управление ".

 

Даниел Митов разгласи пред кореспонденти, че не може с „ молбичка “ да се откажеш от поданство. По тази логичност с молба можело и да получиш поданство, което нямало по какъв начин да се случи.

За задачата следвало да има акт на съответното държавно управление - в тази ситуация канадското.

От ГЕРБ-СДС имали редица въпроси - преди всичко, годно ли е двойното поданство на Петков все още на неговото назначение. Ако това е по този начин, това означавало, че е нарушена Конституцията. 

Конституционен съд към този момент имал решения по сходни проблеми, свързани с Жорж Ганчев, Петър Бояджиев, Георги Пирински. 

" Искаме незабавното премахване на Кирил Петков. Той неотложно би трябвало да бъде отхвърлен от поста си точно тъй като е ясно, че неговите актове както до момента, по този начин и оттук насетне могат да бъдат оповестени за оскъдни и това, несъмнено, ще докара до вреди за страната. Кой ще носи отговорност? Аз имам и въпрос - президентът Радев знаел ли е сега на сключване на указа за назначението на министър Петков за длъжностен министър, че той има двойно поданство ", сподели Даниел Митов. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР