Снимката, която виждате пред очите си, е доста страховита. Тя

...
Снимката, която виждате пред очите си, е доста страховита. Тя
Коментари Харесай

Последната снимка на Реджина Уотърс: тъжната история на една мечтателка

Снимката, която виждате пред очите си, е много страховита. Тя разказва последните мигов от живота на 14-годишната Реджина Кей Уолтърс, която избягала от вкъщи си дружно с приятеля си Рики Джоунс.

Влюбените към този момент не издържали на сивия пъкъл на бедните квартали, който виждали всеки ден, както и на агресивното държание на родителите си с бутилка в ръце и на непрестанния учебен тормоз.

Нещастните хлапета вярвали, че ги чака ярко бъдеще с нови познанства и неограничени благоприятни условия. Но в реалност ги чакал единствено смут.

На път за Мексико Реджина и Рики спрели на стоп камион. Зад кормилото на камиона бил другарски надъхан водач на име Робърт, който с наслада се съгласил да ги откара до Хюстън. И нищо не предвещава;п неприятности.

Зад сияещата усмивка обаче се криеше сериен палач на име Робърт Бен Роудс. Месец преди срещата с мечтателите той към този момент бил изпратил няколко стопаджии в отвъдното. Именно той запазил за себе си същата фотография на момичето, направена от него пет минути преди гибелта й.

Сковаваща самота 

Реджина е родена на 5 май 1975 година в Пасадена, Калифорния, в оскъдно семейство. На 14 години тя имала гадже, 18-годишният благородник Рики Джоунс, който съумял да разкрие болката си пред нея.

Джоунс нямал семейство, той израснал в сиропиталище и към този момент бил нарушил закона няколко пъти, само че девойките, които го познавали, уверявали, че Рики е добър, непретенциозен човек, който е доста обезпокоен от обстоятелството, че няма семейство.

Може би поради това той толкоз постоянно се забърквал в странни истории, като че ли желал да потвърди, че не е по-лош от другите. Известно е, че няколко пъти е залавян за дребни обири и безчинство.

С укрепването на връзката двойката имала цел – да избяга от родните си места в търсене на късмет за заслужен живот, зачерквайки предишното.

Вече не желали да се опасяват от другите и да се усещат неловко поради позицията си в обществото. Реджина и Рикисе захващат да осъществен фантазията си. Двойката бързо опакова нещата си и потегля на автостоп към южната част на страната.

Среща със звяр в човешки образ

Преди Хюстън младежите се качили в кабината на камион, ръководен от мъж на междинна възраст. Изглеждал напълно безобидно: с кръгли плещи, малко печален, напомнял на карикатурен воин от американските комедии, който обича да споделя истории от живота си.

Няколко минути по-късно Робърт Роудс решил да спре. След като паркирал в безлюдна зона, той изстрелял няколко патрона по Рики. Тялото му е открито едвам след няколко месеца покрай град Гарлтън.

Но бедното момиче го очаквало доста по-лоша орис. В задната част на камиона си килърът бил направил дребна камера с белезници. На това място мъчителят държал тези, които бил отвлякъл.

Реджина прекарва от няколко седмици до няколко месеца в тази килия. Разследващите по този начин и не съумели да открият точния час, защото Роудс не споделил нищо, а тялото било намерено осем месеца след отвличането.

Детективите съумели да намерят две дузини фотоси, на които момичето има друга дължина на косата, ноктите, някои драскотини се появяват и изчезват. Всичко това демонстрира, че Регина е прекарала повече от седмица в килията.

Последната фотография

Най-известната е една от последните фотоси на отвлечената. Роудс завел Реджина в изоставена плевня някъде в Южен Илинойс, принуди я да носи черна рокля и я снимал.

 Реджина Уотърс

Можете да видите по какъв начин бедното момиче крие лицето си от смут и инстинктивно се пробва да се отбрани от опасността, протягайки ръце напред. Когато полицията открие тялото на Реджина, тя ще носи тъкмо тази рокля, а самият палач ще удостовери: фотографията е направена няколко минути преди гибелта й.

Съдебномедицинската експертиза е открила, че тя е умряла вследствие на удушаване. Но Робърт Бен Роудс не спрял дотук.

Няколко дни след делата той се обадил на бащата на Реджина и споделил, че персонално я е изпратил щерка му в отвъдното. Той изслушал риданията и заканите и като се усмихнал, затворил.

4 години по-късно Роудс е хванат, упрекнат в гибелта на трима души. Фактът, че е лишил още два живота, прокурорът не могул да потвърди. П

Полицията е уверена, че действителният брой на жертвите му евентуално е доста по-голям. Убиецът постоянно споменавал, че е прочиствал Земята 15 следващи години, а в дома му се пазят стотици фотоси на непознати хора, като съвсем всички наподобяват уплашени на фотосите. Но не било допустимо да се разпознават всички. В момента Род излежава доживотна присъда в щатски затвор в Илинойс.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР