Снимка znamena.comНапрежение между САЩ и Иран. Иранските власти добавиха към

...
Снимка znamena.comНапрежение между САЩ и Иран. Иранските власти добавиха към
Коментари Харесай

Тръмп, Помпео и Болтън наказани от Иран

Снимка znamena.com

Напрежение сред Съединени американски щати и Иран. Иранските управляващи прибавиха към санкционния лист няколко високопоставени представители на американската администрация. Това съобщи във вторник представителят на иранското външно министерство Саид Хатибзаде, предава  TACC .

„ Висши американски чиновници, в това число президентът Доналд Тръмп, държавният секретар Майк Помпео, някогашният министър на защитата Марк Еспер, изпълняващият длъжността министър на защитата Кристофър Милър, министърът на финансите Стивън Мнучин, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспел, някогашният консултант по националната сигурност Джон Болтън, някогашният специфичен делегат Съединени американски щати за Иран Брайън Хук, актуалният специфичен делегат Елиът Ейбрамс и ръководителят на Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати Андреа Гаки, са включени в санкционния лист от на Иран от през днешния ден ", се споделя в известието.

Съгласно думите на представителя „ упоменатите лица са включени в санкционния лист по ред аргументи, в това число нареждането и организирането на убийството на военачалник Касем Сюлеймани и неговите сътрудници, поддръжка за терористични дейности против Иран, финансиране, въоръжаване и образование на терористични групировки, поддръжка на Израел при убийството на ядрния физик Мохсен Фахризаде и налагането на противозаконни и едностранни наказания против Иран ".

Санкциите бяха наложени ден преди формалното приключване на администрацията на Тръмп. Встъпването в служба на определения президент на Съединени американски щати, демократът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис, ще се състои по обяд на 20 януари на стълбите на Капитолия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР