Снимка: Wizz Air Sofia Marathon/FacebookМохамед Чабут е 39-ият победител в

...
Снимка: Wizz Air Sofia Marathon/FacebookМохамед Чабут е 39-ият победител в
Коментари Харесай

Около 4000 души се включиха в Софийския маратон днес

Снимка: Wizz Air Sofia Marathon/Facebook
Мохамед Чабут е 39-ият победител в Маратона на София с време от 2:13.38 часа. Той бе на едвам 36 секунди от върха на трасето, заяви Българска национална телевизия. “Много съм благополучен. Исках да реализира персонален връх и го направих. Искам да благодаря на уредниците, фамилията и приятелите ми. Не съумях да реализира връх на трасето, тъй като бях самичък ”, разяснява той.

Двама българи записаха най-хубаво време в най-дългата отдалеченост. Ивайло Вълев и Шабан Мустафа дадоха време от 2:34.30 часа и приключиха 7-и и 8-и.

„ Тръгнахме дружно, загряхме дружно и от самото начало се подкрепяхме. Решихме да финишираме дружно. От много време сме съперници на надпреварите и другари отвън тях “, съгласиха се двамата.

Кенийката Хилда Чебой бе най-бъраз при дамите с време от 2:45.55.

„ Чувствам се доста добре, удовлетворена съм от резултата. Последните 5 км бяха най-трудни от трасето, веселя се, че съумях да печеля “, сподели тя.

Победителят в конкуренцията на 2 км и 200 м е безапелационен, че спортът е ключът към дълъг живот.

“Чувствам се добре, времето е положително за тичане. Радвам се, че съм първи през днешния ден. Има конкуренция, както на всяко съревнование. Важно е късата отдалеченост да участва, тъй като предизвиква от ден на ден хора да спортуват и да живеят интензивно. Имам си избрани цели, да си подобря резултата с няколко минути. Маратонът ме стимулира да упражнявам още повече да вземам участие на по-дълга отдалеченост. Изживяването си коства. Спортуването е ключът към дълъг живот “, добави той.

Победителят в конкуренцията на 10 км Николай Първанов си пожела да бъде здрав, с цел да се приготви за бъдещите си подвизи.

“Доволен съм. От април ме гонеше травма, която не ми позволяваше да упражнявам пълноценно. От последния месец нещата към този момент се подреждат. Не съм удовлетворен от времето си, само че ми дава вяра. Ако бъда здрав, нещата ще стартират да се получават, както аз желая. Посвещавам успеха на всички хора до мен – фамилията ми. Благодаря на детско-юношеската школа на Пирин, където работя като кондиционен треньор “, добави той.

Победителката на 10 км Девора Аврамова черпи своята мотивация от съотборниците си.

“Доволна съм. Времето е отлично, хората са с въодушевление, както и би трябвало да бъде. Мотивират ме съотборниците ми, с които упражнявам. Посвещавам успеха на клуба, който е зад мен и ми оказва помощ да се развъртвам. Предстои ми националният шампионат по кроскънтри и няколко надпревари на шосе. Надявам се всичко да мине по проект и да направя хубави бягания “, твърди тя.

Победителката в полумаратона Маринела Нинева също е удовлетворена от своето достижение.

“Победата не беше лесна, само че беше умерена. Доволна съм от резултата. Тръгнах с запас за първото място. Аз обичам да се състезавам. Тренировъчният развой не е толкоз впечатляващ, колкото спортния сезон. При толкоз доста надпревари и толкоз доста победи, всеки желае повече. Ще вземам участие на Дряноко Рън в моя роден град и на Държавно състезание по кроскънтри “, описа тя.

Около 4000 души вземат участие в трите дистанции на Софийския маратон. Организаторите означават нечуван интерес към маратона. Най-много са искащите да вземат участие на дистанцията от 10 км.

Първи тъкмо в 9.30 часа потеглиха „ класическите “ маратонци на 42,195 километра. В 9.45 часа бе стартът на полумаратона на 21 километра, а в 10.00 часа потеглиха бегачите на 10 километра. В 10.15 часа е всеобщият старт на 2,2 километра. Контролното време на маратона е 5 часа и 30 минути.

Всеки участник получи лимитирана тениска с марката на маратона, както и раница, а сполучливо приключилите главните дистанции бяха отличени с елегантен незабравим орден като спомен от присъединяване в събитието. Тази година той е с изображението на църквата „ Света София “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР