Снимка: WIKIMEDIA.ORG От ЕК ни препоръчват още реформи, за да

...
Снимка: WIKIMEDIA.ORG От ЕК ни препоръчват още реформи, за да
Коментари Харесай

Подготвят ли България за нов заем? Сега обявиха, че сме най-нисък дълг в ЕС

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

От Европейска комисия ни предлагат още промени, с цел да запазим устойчивия ритъм на развиване.
Държавният дълг в България може да падне под 20% от Брутният вътрешен продукт. Това предвижда зам.-главният шеф на “Икономически и финансови въпроси ” към Европейската комисия(ЕК) Керстин Йорна по време на стопански конгрес в София през днешния ден, написа Монитор.

В отчета, който Йорна показа, бяха изтъкнати минусите на бизнес средата у нас, измежду които неналичието на вложения и квалифицирана работна ръка. Като позитивна наклонност обаче бе маркиран секторът за обществени финанси – упованията са равнището на обществения дълг в България да спадне под 20% от Брутният вътрешен продукт. „ Това е най-ниската стойност за Европейския съюз “, сподели още Йорна. До момента у нас е налице относително постоянен бранш за обществени финанси.

По думите на Йорна обаче има какво още да се желае. „ Ефективността на разноските би трябвало да се усъвършенства “, разяснява тя. Като образец тя даде Ирландия, където сходна наклонност е била налице преди време. Финансовият специалист предложи държавното управление да направи промени в някои сфери, с цел да може да е налице стабилно развиване.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР