Снимка WikimapiqОткриха над 4 тона токсични химикали в завод Химко

...
Снимка WikimapiqОткриха над 4 тона токсични химикали в завод Химко
Коментари Харесай

Откриха над 4 тона токсични химикали в завод Химко във Враца

Снимка Wikimapiq

Откриха над 4 тона токсични химикали в цех " Химко " във Враца

Откриха над 4 тона канцерогенно вещество на територията на някогашния торов цех " Химко " във Враца, оповестяват от екоинспекцията, написа

Опасният трихлоретилен е бил открит при инспекция в един от складовете за предпазване на химични субстанции. Той е бил в 15 варела, всеки с тегло по 290 кг, като общото количество на токсичния химикал е 4350 кг.

За да не се допусне замърсяване на околната среда, на сегашния притежател на завода " Инвестбанк " АД е обещано наставление залежалите химикалите да бъдат класифицирани като рискови боклуци, които да бъдат предадени за превозване и отнасяне на лица, които имат позволение за неутрализиране на рискови боклуци.

Към момента рисковите химични субстанции се съхраняват в склад с стеснен достъп. Техните опаковки са във очевидно положително положение и с ненарушена целокупност. При инспекцията не сa били открити течове и разливи на химикала. Обектът е с денонощна защита и видеонаблюдение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР