Снимка: УикипедияМинистерският съвет одобри проекти за инвестиционни разходи за осигуряване

...
Снимка: УикипедияМинистерският съвет одобри проекти за инвестиционни разходи за осигуряване
Коментари Харесай

Решено - българските Су-25 се връщат в небето срещу 99 милиона лева

Снимка: Уикипедия

Министерският съвет утвърди планове за капиталови разноски за обезпечаване на летателната валидност на самолетите МиГ-29 и за възобновяване на летателната валидност на самолетите Су-25, оповестяват от пресслужбата на Министерство на защитата, оповестява " Канал 3 ".

Проектът за капиталов разход „ Осигуряване на летателната валидност на самолети МиГ- 29 “ е създаден в сходство с член 27, т.8а от Закона за защитата и въоръжените сили (ЗОВСРБ). Основните параметри на плана за капиталов разход са: брой самолети – не по-малко от 8; ориентировъчна цена - до 81 294 416 млн. лева без Данък добавена стойност. Предвижда се планът да се осъществя до края на 2020 година Необходимите средства за подписване на контракти през 2018 година са в размер на 71 739 959 лева, от които в бюджета на Министерството на защитата са планувани 26 000 000 лева В тази връзка на своето съвещание през днешния ден държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата за 2018 година в размер до 45 739 959 лева, за подписване на контракти за обезпечаване на летателната валидност на самолети МиГ-29 по рамково съглашение с AO „ РСК „ МиГ “. Средствата се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските по централния бюджет за 2018 година

Осигуряването на летателната валидност на самолети МиГ-29 ще разреши запазването на добити отбранителни качества в интервала до придобиване на новия вид военен аероплан и в директния интервал на усвояването и декларирането му в оперативна подготвеност, настояват от МО.

Проектът за капиталов разход „ Възстановяване на летателната валидност на самолети Су-25 “ е създаден в сходство с член 27, т.8а от ЗОВСРБ. Необходимите средства за осъществяване на плана са до 99 012 000 лева с Данък добавена стойност (82 510 000 лева без ДДС). Изпълнението на плана ще разреши възобновяване на летателната валидност на самолетите Су-25 и опазване на добити отбранителни качества в интервала до придобиване на новия вид военен аероплан и достигането до оперативна подготвеност за потребление. На своето съвещание през днешния ден държавното управление утвърди да се обезпечат в допълнение разноски по бюджета на Министерството на защитата за 2018 година в размер на 82 510 000 лева за сметка на преструктуриране на разноските по централния бюджет за 2018 година Финансовите средства са нужни за подписване на контракт за възобновяване на летателната валидност на самолетите Су-25.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР