Снимка: УикипедияИспанското правителство се опитва да възстанови конституционния ред в

...
Снимка: УикипедияИспанското правителство се опитва да възстанови конституционния ред в
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Испания е подложена на властови тест в Каталуния

Снимка: Уикипедия

Испанското държавно управление се пробва да възвърне конституционния ред в Каталуния, откакто каталунският парламент разгласи самостоятелност, само че въпросът е дали регионалната администрация - министри, депутати, съдии, учители, служители на реда и държавни чиновници -  ще се съобрази с решението на Мадрид и ще се подчини на поставените от него нови краткотрайни управляващи или ще се съпротивлява , написа американският в. " Ню Йорк таймс ".

Уволненият каталунски водач Карлес Пучдемон загатна, че се надява на опозиция , като сподели, че неговото освободено от служба държавно управление има намерение " да продължи да работи, с цел да извърши своя либерален мандат ", създавайки на процедура две съперничещи си администрации - неговия разколнически кабинет и централното държавно управление.

Според преподавателя по политология в Автономния университет на Барселона Ориол Бартомеус в този момент в Каталуния " има две паралелни действителности ". От една страна, испанската гранична защита към момента дава отговор за летището в Барселона, а знамето на Испания продължава да се развява над каталунския парламент. От друга страна, са тези, които считат, че " ние сме свободни, имаме самостоятелна република ", и за тях " Пучдемон и неговото държавно управление са законната власт на Каталуния ", сподели Бартомеус, представен от " Ню Йорк таймс ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР