снимка пресцентъра на Прокуратура на РББившя кмет на югозападния град

...
снимка пресцентъра на Прокуратура на РББившя кмет на югозападния град
Коментари Харесай

Бивш кмет, обвинен в три престъпления по служба, осъди прокуратурата на 100 000 лева

снимка пресцентъра на Прокуратура на Република България

Бившя кмет на югозападния град Белово Веселин Найденов, който близо 12 години бе мотан по разнообразни съдилища заради обвинение в три закононарушения по работа, които в последна сметка бяха прекъснати, съумя да осъди държавното обвиняване на 100 000 лв.. В края на януари Пловдивският апелативен съд отчасти почита импортирания от него иск против прокуратурата за половин милион лв.,  .

На първа инстанция в интерес на Найденов се произнася и Окръжният съд в Хасково. Сега двете страни могат да нападат решението пред Върховния касационен съд (ВКС).

Прокуратурата изправя бившя кмет пред съда още през 2002 година Следват няколко обрата, които се показват в неоправдателни и оправдателни присъди на разнообразни инстанции, както и в неведнъж връщане на делото назад на проверяващите за премахване на процесуални нарушавания.

Първоначално процесът против Найденов потегля в Пазарджик, където обаче всички наказателни съдии си вършат отказ. Върховен касационен съд праща проблема в Пловдив, откъдето обвинителният акт е върнат на прокуратурата. След това делото се озовава в Благоевград, където следва ново преустановяване и връщане на назад на държавното обвиняване. Така се стига и до края на 2013 година, когато прокуратурата взема решение дефинитивно да приключи делото против някогашния кмет.

В исковата си молба, представена от „ Сега “, Веселин Найденов твърди, че е претърпял голям брой неимуществени вреди – от безпокойствие, боязън от безпричинно наказание и накърняване на името, престижа и достолепието му до меланхолия, високо кръвно и загуба на съня.

Бившият кмет споделя и, че сътрудниците в бизнеса му с произвеждане на лозов посадъчен материал се отдръпнали от него, само че съдиите не намират доказателства в тази посока. Останалите му недоволства обаче се признати за достоверни, в това число и посредством назначена по делото експертиза, която удостоверява, че следствието против Найденов го е травмирало душевен и той се нуждае от терапия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР