Снимка: Пресслужба ЕНПДипломатът и бивш евродепутат Николай Младенов получи огромен

...
Снимка: Пресслужба ЕНПДипломатът и бивш евродепутат Николай Младенов получи огромен
Коментари Харесай

САЩ смятат Николай Младенов за най-подходящ за специален пратеник на ООН в Либия

Снимка: Пресслужба ЕНП

Дипломатът и някогашен евродепутат Николай Младенов получи голям комплимент в международен мащаб.

Съединени американски щати считат сегашния специфичен координатор на Организация на обединените нации по близкоизточния кротичък развой Николай Младенов за най-хубавия претендент за поста специфичен делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации за Либия.

Това съобщи през днешния ден на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации непрекъснатият представител на Съединени американски щати в международната организация Кели Крафт, оповестяват Ройтерс и ТАСС, представени от

В този основен миг за политическия развой е изключително значимо неотложно да бъде назначен на длъжността специфичен делегат човек, който има огромен опит в договарянията, означи Крафт.

Николай Младенов е верният избор за тази роля, добави тя.

Предишният специфичен представител на Организация на обединените нации за Либия, ливанецът Гасан Саламе, подаде оставка при започване на март по здравословни аргументи.

Оттогава тази позиция остава вакантна заради различия в Съвета за сигурност. 

Саламе беше краткотрайно заместен от американката Стефани Уилямс, която съумя да спомага за постигането на съглашение за осъществяване на избори в Либия през декември 2021 година, отбелязва Франс прес.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР