Снимка: pixabayНов уред, произведен в Иран, може само за секунди

...
Снимка: pixabayНов уред, произведен в Иран, може само за секунди
Коментари Харесай

В Иран имали детектор за коронавирус

Снимка: pixabay

Нов апарат, създаден в Иран, може единствено за секунди да засече зараза от ковид, написа Novini.bg.

Това твърди главнокомандващият на елитната Революционна армия военачалник Хосейн Салами, който показа чудодейния уред по иранската телевизия в средата на март. Твърди се, че уредът основава магнитно поле, което за 5 секунди засичало всички инфектирани с ковид в радиус от 100 метра. Генералът твърди още, че уредът дава 80 % достоверна информация.

Висока технология или машинация ?

Детекторът събра доста насмешки в обществените мрежи, а някои консуматори означиха голямата му аналогия с един различен уред на незнаен ирански „ изобретател ", продал го преди 3 години на елитните гвардейски елементи. Ставаше въпрос за устройство, с което сякаш можели да се откриват водоизточници на дълбочина до 42 километра под земната повърхнина.

Някои пък настояват, че това в действителност е „ откритието " на известния английски лъжец Джеймс Маккормик. Преди десетина години той сътвори апарат, за който твърдеше, че можел да открива бомби. Няколко хиляди бройки от този негоден детектор Маккормик съумя да продаде на Ирак и няколко други страни против 50 милиона евро, преди да бъде наказан в Англия на 10 години затвор.

" Уредът е подобаващ за някой научно-фантастичен сюжет "

Дружеството на иранските физици се отнесе извънредно скептично към новия детектор за разкриване на ковид. „ Това устройство е уместно повече за някой научно-фантастичен сюжет ", се показва в позицията на Дружеството. Експертите показват, че науката към момента не е способна да засича микроскопичните вируси благодарение на електромагнитни талази. Всяко опълчване на иранската Революционна армия е прекомерно рисково, само че физиците очевидно не са могли да понесат сходно измамничество. Те посъветваха революционните гвардейци да дават уреда за инспекция с научни способи. Говорител на Революционната армия по-късно дефинира рецензиите на учените като „ израз на уязвимост, комплекс за непълноценност и обезсърчение ". По-предпазливо реагира представителят на здравното министерство: „ Не сме осведомени за съществуването на сходен вирусен детектор и не можем да потвърдим, че действа ", съобщи той за Анадолска осведомителна организация.

По публични данни инфектираните с ковид в Иран са съвсем 86 000, а от заболяването са починали  над 5 000 души. Малцина обаче се доверяват на формалните данни. Проучване на Института за изследване на пазара (ISPA) от началото на април сподели, че единствено 27% от популацията на страната имат вяра на формалните данни, обявявани от здравното министерство. Не на последно място и заради това, че управляващите употребяват един на ниска цена трик, с цел да занижават броя на умрелите: приказва се ту за умряли от „ изострен синдром на дихателните пътища ", ту за умряли от ковид, с което се основава усещането, че става дума за две разнообразни заболявания. А разлика, в действителност, няма.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР