снимка pixabayНезрящ мъж и асистента му не успели да влязат

...
снимка pixabayНезрящ мъж и асистента му не успели да влязат
Коментари Харесай

Случай от Варна: Не пуснаха незрящ човек и асистента му в магазин, били на различна възраст

снимка pixabay

Незрящ мъж и асистента му не съумели да влязат дружно в магазин за хранителни артикули предходната седмица, защото двамата са на друга възраст и съгласно заповедта на здравния министър отпреди няколко дни (става дума за заповедта, в която възрастните пазарухаваха от 8 до 10 ч.), не могат да влязат дружно в комерсиалния обект. Мъжът е над 65 години, а обществения му помощник - на 45 година, разказва БНТ.

Ради Радев е изцяло незрящ. Всеки ден му оказва помощ обществен помощник - съпровожда го до здравни заведения и разнообразни институции, оказва помощ му за заплащането на битовите сметки и в извършването на покупки. Проблемът обаче е, че дамата - обществен помощник, е на 45 години. Така тя не е позволена дружно с Ради в магазина, с цел да му помогне в извършването на покупки.

Около 09:00ч. сутринта Ради Радев и неговият обществен помощник отиват в близкия хранителен магазин. Охраната обаче не ги позволява да влязат.

" Няма да стане, вика, вашата работа. Викам, за какво? Момичето вика е под 65. Е крещя - хубаво, аз по какъв начин ще пазарувам, изясни ми? Ама, господине, нас глобяват поради вас. Където и да отидеш, няма да ви пуснат двамата! ", споделя Ради.

За да бъде решен казусът, от магазина посъветвали възрастния мъж да се свърже с Регионалната здравна ревизия.

" Да ви дадат някакъв документ, че позволяват да влизате, сиреч да се застраховате. Отиде момичето, още като го видяха на вратата, викат този случай не е за нас. Отивайте във вашия патронаж ", добавя мъжът.

От обществения патронаж оферират на Ради да направи лист с нужните артикули и придружителят самичък да пазари. Незрящият мъж обаче не е склонен, защото е на специфичен хранителен режим поради съпътстващи болести и желае да участва на извършването на покупки.

" Днес по този начин, на следващия ден не е, те с тези коридори, с тези часове, възрастните хора напълно се шашардисаха, напълно не знаят какво да вършат ", споделя още незрящият човек.

Според Ради Радев, казусът може да бъде решен, в случай че се разреши на обществените служащи, които съпровождат хората с увреждания, да имат достъп до хранителите магазини, даже и по време на зелените коридори.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР