Снимка ПироговЛекари в Пирогов от екипа на доц. Людмил Симеонов

...
Снимка ПироговЛекари в Пирогов от екипа на доц. Людмил Симеонов
Коментари Харесай

В Пирогов извършиха уникална операция на гривнена става

Снимка " Пирогов "

Лекари в " Пирогов " от екипа на доцент Людмил Симеонов възвърнаха функционалностите на гривнената става на 37 година мъж посредством неповторима за Югоизточна Европа интервенция.

Чрез нея шефът на единствената у нас Клиника по хирургия на ръката възвърна опцията 37-годишен мъж от София да употребява пълноценно още веднъж ръката си, заяви Канал 3.

Заради предходно заболяване мъжът губи функционалностите на китката си, което рефлектирало върху опцията да употребява ръката си. По време на продължителната интервенция, доцент Симеонов сменя повредената до последна степен става с нова. Такава интервенция се прави за първи път в тази част на Европа.

Досега всички пациенти, които се нуждаеха от промяна на гривнената става (китката) се постановяваше да отидат до някои от огромните европейски страни и Съединени американски щати, в които се прави сходна интервенция. Протезата е измислена в Швеция.

Китката е извънредно фина и характерна част от човешкото тяло. Китката бива определяна като става на ставите, тъй като компилира в себе си " букет ” от стави.

Ежегодно единствено през " Пирогов ” минават към 2000 пациенти с тежки фрактури на гривнената става. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР