Снимка: ПиксабейРуска ваксина, която ще се приема във вид на

...
Снимка: ПиксабейРуска ваксина, която ще се приема във вид на
Коментари Харесай

ТАСС: Руска ваксина спрей за нос даде добри резултати

Снимка: Пиксабей

Руска ваксина, която ще се приема във тип на капки или спрей за нос, даде положителни резултати. Тя се създава от Научно-изследователския институт по грипа в Санкт Петербург. Ваксината е посочила сигурност и разработване на антитела в доклиничните проучвания, заяви ТАСС.

" В научно-изследователския институт по грипа към министерството на опазването на здравето на Русия не престават доклиничните тествания на нова ваксина против ковид. До момента са получени положителни резултати за нейната сигурност и имуногенна интензивност ", оповестиха от института.

По-рано от института оповестиха за ТАСС, че техни учени създават ваксина против COVID-19 въз основа на противогрипна ваксина. Отслабена версия на ковид се употребява като вектор за доставка на протеини на ковид и имунният отговор би трябвало да даде отбрана против болестта. Планира се имунизацията да се приема във тип на капки или спрей за нос. Очаква се доклиничните проучвания да приключат до месец май тази година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР