Снимка PexelsЗасилените мерки с цел ограничаване на заразата с коронавирус, които

...
Снимка PexelsЗасилените мерки с цел ограничаване на заразата с коронавирус, които
Коментари Харесай

Задължителна карантина за влизащите в Австрия от Балканските страни

Снимка Pexels

Засилените ограничения за ограничение на болестта с ковид, които австрийското държавно управление постанова от петък, включват и завръщащите се в страната жители, които са били на посещение или отмора в Балканските страни. Влизането в Австрия ще е невъзможно без показване на негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди секване на границата. Задължителна става 14-дневната домашна карантина, без значение от негативния тест, написа dariknews.bg.

Тези разяснения министерството на опазването на здравето направи през днешния ден след питане от страна на информационната организация АПА. Потоците от завръщащи се хора в страната, както и ограниченията, включващи носенето на маски в магазини, аптеки, банки, църкви и други публични места, ще бъдат строго котролирани и за неспазването им ще бъдат налагани наказания, включващи парични санкции, предава БЪА.

Като рискови страни Австрия посочва страните от Западните Балкани. В известието на Министерството на здравеопазването до АПА през днешния ден се споделя: " В бъдеще не съществува опция домашната карантина да замести PCR теста. "

Австрийските жители и жителите с непрекъснато местоживеене в Австрия, завръщащи се от рисковите страни, могат " при добре обосновани аргументи да създадат на свои разходи тест в Австрия до 48 часа след влизане в страната. " Всички останали ще могат да влязат в Австрия единствено в случай, че показват на границата негативен тест, не по-стар от 72 часа.

Новата мярка планува за всички без изключение 14-дневна домашна карантина. Освобождаването от нея при негативен тест ще се прави само в редки изключения.

Кои ще са рисковите страни и в кои случаи ще се вършат изключенията, ще бъде обявено най-късно на следващия ден, се декларира в известието на министерството на опазването на здравето.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР