Снимка: PexelsЗа пореден мутирал щам на коронавирус съобщават световните агенции.

...
Снимка: PexelsЗа пореден мутирал щам на коронавирус съобщават световните агенции.
Коментари Харесай

Нов мутирал щам на коронавируса се разпространява в Нигерия

Снимка: Pexels

За следващ мутирал вариант на ковид оповестяват международните организации. Този път става дума за Нигерия, сочи информация на Общоафриканската здравна организация Africa CDC.

Световните организации означават, че разновидността прилича тази от Англия и Южна Африка, само че наподобява с настрана потекло.

По думите на ръководителя на организацията Джон Нкенгасонг към този момент получените данни са доста лимитирани. Колко публикуван е разновидността в Нигерия и в другите страни към момента не е известно на учените.

Нкенгасонг напомни, че разновидностите са постоянно срещано събитие при сходни вируси. " Очакваме тези нови разновидности да продължат да се появяват ", съобщи Нкенгасонг.

Англия и РЮА неотдавна оповестиха за появяването на нови разновидности на ковид, което докара до ограничавания в пътуванията от тези страни.

Експертите показаха мнение, че тези разновидности имат общи черти, само че са еволюирали настрана, добавя Българска телеграфна агенция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР