Снимка: PexelsВластта в Русия направи проверки на няколко независими медии.

...
Снимка: PexelsВластта в Русия направи проверки на няколко независими медии.
Коментари Харесай

Властта в Русия прави претърсвания в независими медии

Снимка: Pexels

Властта в Русия направи инспекции на няколко самостоятелни медии. Това притегли вниманието на съветски и западни групи.

Първо бе претърсен дома на Роман Анин. Журналистът оглавява екипа на ново проверяващо издание.

Това е ‘‘Важные истории‘‘, което натрупа от ден на ден известност. Вниманието към него се насочва след материал за благосъстоянието на някогашния шурей на президента Владимир Путин Кирил Шамалов.

Първоначално изданието разгласи, че полицейската акция е обвързвана с обява в ‚‘‘Новая Газета‘‘, където Анин работеше преди, свързваща първокласна яхта с шефа на водещо дружество Игор Сечин. Само преди няколко седмици беше оповестено и следствие за връзки с незаконни групи на новия заместител – шеф на ФСБ Сергей Корольов.

Правителството разгласи, че медията е разследвана за нарушение на персонална преписка. През тази седмица претърсени бяха домовете на четирима от редакторите на студентското издание DOXA.

Преди седмици от медията беше поискано да смъкна видео, в което се изяснява, че студентите не трябва да се опасяват да показват своето мнение на митинги. Редакторите дадоха показания, като в тяхна поддръжка беше проведен митинг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР