Снимка PexelsВажно за всички фирми. Ето какво ще се случи,

...
Снимка PexelsВажно за всички фирми. Ето какво ще се случи,
Коментари Харесай

НАП приспадат като разход средствата, вложени в тестове за COVID-19

Снимка Pexels

Важно за всички компании. Ето какво ще се случи, в случай че сте създали проби за коронавирус на чиновниците си.

Работодателите одобряват като облекчение решението на Национална агенция за приходите да се приспадат като разход средствата, вложени в проби за COVID-19. Така компаниите към този момент имат по-голям тласък да изследват чиновниците си за съществуването на ковид, разясниха от Националната организация за приходите.

На формалния интернет уебсайт на приходната организация към този момент са оповестени напътствията за това по какъв начин и с какви документи ще се регистрират като разход средствата, вложени в проби за COVID-19.

От бизнеса одобряват с доза облекчение мярката, тъй като разноските за проучване на чиновниците са в действителност големи - изключително във втората вълна на епидемията у нас. При първата фаза напролет финансовата тежест за тестванията бе напълно върху работодателите, а в някои случаи и върху самите служащи.

Признаването на тестването за COVID-19 от страната за разход е добра стъпка в вярната посока, считат работодателите, тъй като по този начин ще се понижи тежестта върху бизнеса.

" Със сигурност това е едно облекчение за работодателите и доста огромен разход. Примерно при първата вълна наш завод в град Кричим, където са 80 чиновници, се наложи ние непринудено да ги тестваме и това бяха 10 хиляди лв., които не се признаха като разход ", сподели Васка Бакларова, която е шеф на шивашко дружество.

От Националната организация за приходите са взели решението за признание на тестванията за разход, тъй като в Кодекса на труда, Закона за здравето и редица наредби работодателите са задължени да обезпечат безвредни условия на труд. Още повече, че член 11 от Закона за корпоративното подоходно облагане е безапелационен, че когато компаниите са задължени с нормативен акт да създадат разноски, то върху тях не би трябвало да има данък.

" Тези PCR разноски се приема, че нормативният акт е наложителен, с цел да обезпечи той безвредните условия, и тези разноски ще бъдат приети за данъчните цели, естествено би трябвало да бъдат документирани с примитивен счетоводен документ ", изясни представителят на НАП-Пловдив Елена Манолова.

За разход ще бъдат признавани и антигенните проби, оповестиха още от Национална агенция за приходите. Проверки на компаниите ще се вършат обаче, в случай че тестванията са несъразмерно доста по отношение на личния състав и се вършат прекомерно постоянно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР