Снимка: PexelsВ Австрия ще правят тестове за Ковид на учениците

...
Снимка: PexelsВ Австрия ще правят тестове за Ковид на учениците
Коментари Харесай

В Австрия ще правят тестове за Ковид на учениците всяка седмица

Снимка: Pexels

В Австрия ще вършат проби за Ковид на учениците всяка седмица. Това разгласи на конференция през днешния ден министърът на образованието Хайнц Фасман.

В идващите дни ще стане ясно по кое време стартират присъствените занятия в австрийските учебни заведения, само че дружно с това ще се задейства и механизъм за сигурност, т.е. посредством проби учениците ще бъдат проверявани дали са носители на вируса на COVID-19.

За задачата са закупени към този момент 5 милиона бързи проби, които ще са безвъзмездни. Пробите се взимат от носа с тампон на съчка и резултатът се получава за няколко минути. Ако някой откаже теста, няма да бъде принуждаван, акцентира министърът на образованието.

За децата до 14 години е належащо документално единодушие от родителите за осъществяване на проучването. Ако няма единодушие, децата няма да бъдат тествани.

Възможно е с изключение на на национално равнище, да бъдат прилагани и районни решения по отношение на учебните заведения, т.е. в регионите с невисок брой новозаразени учебните заведения може да преминат на присъствено образование по-рано, като двата модела имат и преимущества, и дефекти, означи министърът.

Тестовете ще бъдат доставени на учебните заведения на 18 януари, ден за тестване ще е всеки понеделник. Ако този модел се окаже сполучлив, проби ще се вършат и в четвъртък. На учениците в началното учебно заведение тестванията ще бъдат раздадени, с цел да бъдат правени от родителите им у дома. При тест с негативен резултат не е належащо да се подхваща нищо, при тест с позитивен резултат е належащо медицинските управляващи да бъдат известени неотложно, с цел да бъде изработен и ПСР-тест. Редовно ще бъдат тестван и учебният  персонал, съобщи Българска телеграфна агенция. Изяснена е и схемата, по която ще бъдат имунизирани учителите, които желаят това.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР