Снимка: PexelsСаудитска Арабия ще отмени забраната за пътувания на нейни

...
Снимка: PexelsСаудитска Арабия ще отмени забраната за пътувания на нейни
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще отмени забраната за пътувания на 17 май

Снимка: Pexels

Саудитска Арабия ще анулира възбраната за пътувания на нейни жители в чужбина и ще отвори сухопътните, морските и въздушните си граници на 17 май, понеделник, заяви през днешния ден министерството на вътрешните работи, представено от Ройтерс.

Саудитските жители които са изцяло имунизирани с две дози или единствено с първа доза от имунизациите против ковид най-малко две седмици преди пътуването, тези, които са се възстановили от ковид през последните 6 месеца, както и хората под 18 години ще могат да пътуват, уточни ведомството.

От март 2020 година, когато кралството за пръв път забрани всички пътувания до и от страната поради почналото разпространяване на COVID-19 по света, саудитците значително не можеха да пътуват. Границите бяха още веднъж отворени през юли 2020 година, само че на жителите още не беше разрешено да пътуват. През януари управляващите отложиха края на възбраната за пътешестване и цялостното отваряне на граничните пунктове до 17 май.

През февруари беше прекратено влизането на лица без саудитско поданство от 20 страни, като се изключи дипломати и медицински експерти.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР