Снимка PexelsПри по-голям дял ваксинирани вирусът спира да мутира. Преболедувалите

...
Снимка PexelsПри по-голям дял ваксинирани вирусът спира да мутира. Преболедувалите
Коментари Харесай

МЗ: Преболедувалите от предишните варианти на КОВИД показват добра защита и срещу Делта

Снимка Pexels

При по-голям дял имунизирани вирусът стопира да мутира. Преболедувалите и от първичния вирус – Ухан, и от така наречен Британски вид на SARS-CoV-2 демонстрират добра отбрана и против Делта разновидността, четем в информация на фейсбук страницата на Министерство на здравеопазването.

Колкото повече хора са имунизирани, толкоз повече понижава смъртността. Делта разновидността е доста по-инфекциозен. При своята поява Алфа разновидността заразяваше два пъти и половина повече, в сравнение с изходния вид от Ухан. Делта разновидността заразява два пъти и половина повече от Алфа разновидността.

Голямата разлика е в това, че става дума за разновидности в повърхностния протеин, които трансформират способността на вируса да се свързва с антителата, формирани към предходен вид. Спрямо Алфа разновидността Делта не е прекомерно изменен и има така наречен пресечен имунитет, т. е. значително преболедувалите и имунизираните имат антитела, които, въпреки и не на 100%, свързват и обезвреждат вируса.
 
При 95 - 96% успеваемост на имунизациите против изходния вид, против Делта разновидността тя е 88% - също доста висок %. Но, с изключение на разновидностите, би трябвало да се има поради, че при Делта разновидността хората стартират по-рано да заразяват. Създава се по-висок вирусен товар - 1000 пъти по-висок, т.е. у инфектирания се развива доста високо число на вируса и той става инфектиран още преди да са се появили признаците. Това е и една от основните аргументи за бързото разпространяване на Делта разновидността.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР