В началото на предаването си на 9 май, Денят на

...
В началото на предаването си на 9 май, Денят на
Коментари Харесай

Гала издаде по какво се познават българите в Европа

В началото на предаването си на 9 май, Денят на Европа, Гала изпадна в размисъл дали българите са станали дотолкоз европейци, че не се разграничават, или пък има национални белези, които не могат да се претопят. И, несъмнено, добре ли е, че си носим балканското или не, това попита ненапълно риторично водещата на „ На кафе ”.

Панелистите незабавно отвърнаха, че българите са си българи на всички места и елементарно могат да се познаят в една многонационална навалица.

„ Когато видя някой да тика в багажното поделение нещо с размерите на слон, незабавно ми е ясно, че е българин ”, разяснява Жоро Блажев. Други пък познавали българите по това, че удрят солницата в масата.

Гала сподели, че българите по летищата се познават по многото найлонови пликове, който носят. Другото е много характерно и дразнещо - тътрузенето по чехли, както го назова водещата. Оказа се, че тя много пъти е виждала нашенци, да се държат прекомерно като вкъщи си на огромните аерогари из Европа. Гала съобщи, че доста желае един ден българите да бъдат разпознавани не по деянията на балканщина, а с нещо по-позитивно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР