Снимка PexelsПо-рано тази година едно японско проучване показва, че над

...
Снимка PexelsПо-рано тази година едно японско проучване показва, че над
Коментари Харесай

Токио губи поне 800 милиона долара заради празните трибуни на Олимпиадата

Снимка Pexels

По-рано тази година едно японско изследване демонстрира, че над 80% от хората считат, че Олимпийските игри в Токио би трябвало да бъдат анулирани или отсрочени, или имат вяра, че Олимпийските игри въобще няма да се проведат.

Олимпийските игри в Токио през лятото публично ще се проведат без почитатели, защото Япония разгласи изключително състояние заради възходящите случаи на Covid-19.

Забраната беше оповестена от Международния олимпийски комитет (МОК) и от японския министър председател Йошихиде Суга.

" Като се вземе поради въздействието на варианта Делта и с цел да се предотврати повторното разпространяване на инфекциите в цялата страна, би трябвало да засилим ограниченията за предварителна защита на вирусите ", уточни Суга, предава БНР.

Според Лиъм Фокс, анализатор в аналитичната компания GlobalData, представен от организация MarketWatch, неналичието на почитатели на игрите в Токио може да докара до загуба от най-малко 800 милиона $ от продажбата на билети.

" Преди пандемията уредниците на Токио 2020 в началото чакаха да бъдат предоставени 7,8 милиона билета за Олимпийските игри. След това тази цифра беше ревизирана в резултат на мощно търсене в първата фаза на процеса на продажби, като в последна сметка бяха предоставени девет милиона билета, което би било връх за най-вече продадени билети на Олимпийски игри “, уточни Фокс.

" Очакваше се, че това ще донесе 800 милиона $ доходи за Организационния комитет за Олимпийските игри в Токио, което го прави третият най-съществен източник на доходи и ще спомогне за финансирането на 12% от общия бюджет ", добави той.

Освен че Организационния комитет на игрите в Токио пропуща доходи от билети за към 800 милиона $, това също по този начин може да накара спонсорите да преоценяват някои от покупко-продажбите на арената на Олимпийските игри.

" Решението за възбрана на всички фенове да участват на Олимпийските игри освен оставя забележителна дупка в бюджета на Организационния комитет в Токио 2020, само че и основава обилни спънки за спонсорите на игрите във връзка с активирането на техните партньорства “, продължи Фокс. " Вътрешните спонсорски вложения в Токио 2020 разрушиха всички предходни върхове на летните олимпийски игри с 3,3 милиарда $, които бяха вложени от японски марки в Олимпийските игри. Но без почитатели на спортните събития, опциите за активиране са мощно понижени, което затруднява спонсорите да извлекат някаква стойност от техните покупко-продажби и всъщност да възвърнат вложенията си ".

Някои от спонсорите за Олимпийските игри в Токио са Coca-Cola, Airbnb, Alibaba, Toyota, Visa, Intel и General Electric.

Олимпийските игри това лято към момента ще се назовават ​​ " Токио 2020 “, макар че игрите ще стартират през 2021 година, осведоми Международният олимпийски комитет.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР