Снимка: PexelsПандемията от коронавирус се е разсрастнала още повече в

...
Снимка: PexelsПандемията от коронавирус се е разсрастнала още повече в
Коментари Харесай

Здравната система в Бразилия е пред колапс. В Испания затягат мерките за Великден

Снимка: Pexels

Пандемията от ковид се е разсрастнала още повече в няко истрани по света. 

Здравната система в множеството от най-големите бразилски градове е близо до колапса поради случаите на Covid-19, предизвести водещият здравен институт в страната, съобщи Би Би Си. Повече от 80% от интензивните кревати са заети в столиците на 25 от 27-те бразилски щата. Експерти предизвестяват, че мощно заразният вид в Бразилия може да има съществено отражение и в района, и оттатък него. Страната е открила над 266 000 смъртни случаи и над 11 млн. инфектирани от началото на пандемията. Бразилия е с най-вече умряли в света след Съединени американски щати и трета по доказани случаи на Covid-19. Въпреки това президентът Жаир Болсонаро се опълчва на карантинните ограничения и на експертните препоръки за битка с ковид.

Днес се чака Междутериториалният съвет по опазване на здравето, в който са централното и районните държавни управления в Испания, да обсъдят Плана за консенсусни ограничения. Той планува строги ограничавания по време на идните Великденските празници.

Правителството на Педро Санчес предлага от 26 март до 9 април, когато са католическите Великденски празници, да бъде неразрешена подвижността на жителите сред обособените райони, с цел да не се разнася болестта от Covid-19. Те са обезпокоени, че в случай че се позволи напускането на обособените общини, по сходство на Коледните празници, е допустимо да има ново повишаване на заболеваемостта.

Според министъра на индустрията, търговията и туризма Рейес Марото би трябвало да се понижат и обществените контакти, а на студентите да им се забрани да се приберат при фамилиите си. На този стадий съвсем всички районни държавни управления са съгласни с предлагането на централното, като се изключи Каталунското и това в Мадрид. От Барселона оповестиха към този момент, че в случай че броят на инфектираните продължава да спада, те ще разрешат на живеещите в Каталуния да я напущат за Великден, както и да се придвижват вътре сред обособените общини. 

От Мадрид също са на мнение, че откакто французите могат да влязат през летище Барахас, няма логичност испанците от Андалусия да не могат да дойдат в столицата. Вицепремиерът на районното държавно управление в Мадрид Игнасио Агуадо даже изиска тези, които са имунизирани или показват негативен PCR тест, да могат да се движат безпроблемно сред районите

От през днешния ден в Северна Македония е в действие полицейски час. Решението е на държавното управление, а задачата е да се ограничи разпространяването на ковид.

За период от две седмици има възбрана за придвижване на жителите в часовия диапазон от 22.00 до 05.00 часа, оповестиха от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Скопие вътрешният превоз действа в понижен режим. Обществените заведения работят до 21.00 часа, като се изключи тези на летищата, бензиностанциите и хотелите, които работят с постоянното работно време според закона.

За българите няма ограничаващи ограничения при влизане в Република Северна Македония. Няма ограничаване и за директно прекосяване на всички категории жители. Всички гранични пунктове в страната са отворени, както и летищата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР