Снимка PexelsМасово отвличане потресе света. Въоръжени мъже нападнаха училище в

...
Снимка PexelsМасово отвличане потресе света. Въоръжени мъже нападнаха училище в
Коментари Харесай

Въоръжени нахлуха в училище в Нигерия, отвлякоха 39 ученици

Снимка Pexels

Масово похищение потресе света. Въоръжени мъже нападнаха учебно заведение в северозападната част на Нигерия и отвлякоха 39 възпитаници, няколко седмици след друго сходно всеобщо похищение в района, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите. Новото нахлуване е било осъществено в четвъртък вечерта в лицей в щата Кадуна, сподели полицията. Според органите на реда е доказано, че в неопределеност са 39 възпитаници, от които 23 девойки и 16 момчета. Отвлечени са и няколко души от личния състав на учебното заведение, написа Българска телеграфна агенция.

Властите обявиха, че армията се е намесила, предприемайки дейности против нападателите, като е съумяла да води в сигурност 180 души личен състав и възпитаници. Неуточнен брой възпитаници са потърпевши и им е оказана здравна помощ. Силите за сигурност организират интервенция за разкриване намиращите се в неопределеност възпитаници. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди отвличането и прикани за " неотложно и абсолютно освобождение на учениците, които към момента са в плен ". В края на предишния месец въоръжени нападатели отвлякоха 279 девойки от учебно заведение в Северозападна Нигерия. Ученичките бяха освободени след договаряния с държавното управление, само че не е известно дали е бил заплатен откуп. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР