Снимка PexelsФренската полиция задържа заподозрян в нападението над православния свещеник

...
Снимка PexelsФренската полиция задържа заподозрян в нападението над православния свещеник
Коментари Харесай

Задържаха нападателя на гръцкия свещеник в Лион

Снимка Pexels

Френската полиция задържа обвинен в нападението над православния духовник Николас Какававалакис в Лион. Това заяви вестник Le Parisien, представен от  TACC, съобщи

Според информациятa става въпрос за жител на Грузия Георги П. Операцията по ареста е извършена в петък в Лион. Задържана е и брачната половинка му на 35 години, която е родена в Русия.

Според Le Parisien 40-годишният арестуван е признал, че е направил закононарушението като наказване за любовната връзка на брачната половинка му с 52-годишния духовник. В същото време той твърди, че не е имал желание да го убива. Той сподели още, че е хвърлил револвера, от който е стрелял по свещеника, в река Сона.

Понастоящем чиновниците на престъпно следствие в Лион ревизират тази информация. Те са претърсили жилището на обвинения. Там е открито оръжие, само че то не е обвързвано с това закононарушение.

Самият духовник е подал сигнал за нападателя в полицията, откакто е излязъл от кома в болничното заведение. Съпругата на нападателя удостовери пред проверяващите, че е била в любовна връзка със свещеника. В същото време тя твърди, че не е знаела нищо за проектите на брачна половинка си да нападна този мъж.

Според вестника Николас Какававалакис скоро е щял да напуща поста свещеноиконом на храма. През последните седмици той към този момент не е водел служби там.

Нападението над свещеника на гръцката черква в Лион бе осъществено вечерта на 31 октомври, когато той заключваше вратите на църквата в цивилни облекла. Нападателят го простреля два пъти от упор с рязана пушка. Свещеникът бе тежко ранен в черния дроб и незабавно бе приет в болница.

Нападението съответства със серията от офанзиви във Франция и стана два дни след терористичната офанзива против енориаши на катедралата Нотр Дам в Ница, при което починаха трима души.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР