Снимка PexelsБългарският лекарски съюз (БЛС) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)

...
Снимка PexelsБългарският лекарски съюз (БЛС) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)
Коментари Харесай

НЗОК ще поема специализирани операции на онкологични заболявания и в урологията

Снимка Pexels

Българският лекарски съюз (БЛС) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) подписаха Анекса към Националния рамков контракт (НРД) 2020-2022, оповестиха от БЛС, представени от.

Анексът влиза в действие от 1 януари 2021 година, прецизират от съсловната организация. С него отпада възбраната за лечебните заведения за болнична помощ да подписват контракти с НЗОК за действия по клинични пътеки, амбулаторни процедури и клинични процедури, по които не са работили до този миг и се резервира нарастването с 10% на цените на клиничните пътеки, признато през август тази година.

Запазват се и нарасналите цени на инфекциозните пътеки, както и цената на КП 104 (една от клиничните пътеки, по която се лекува COVID-19) – 1200 лева, показват от БЛС.

НЗОК ще заплаща роботизирано оперативно лекуване на онкологични болести и в урологията, общата, детската и гръдната хирургия, осведоми съсловната организация.

Запазва се нарастването от близо 10% на цените на първичните и вторичните прегледи. Като всеки пациент ще има право на най-малко един надзорен обзор, заплащан от НЗОК, след първия подобен при експерт, се показва в известието.

Запазва се опцията лечебните заведения от болнична и извънболнична помощ да получават 85% от нормалната си месечна заработка за цялата дълготрайност на епидемиологичната конюнктура у нас, прецизират от БЛС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР