Снимка: Петел Националният ни отбор по плажен хандбал за девойки

...
Снимка: Петел Националният ни отбор по плажен хандбал за девойки
Коментари Харесай

Българските девойки спечелиха втората групова фаза на Европейското по плажен хандбал във Варна 

Снимка: Петел

Националният ни тим по плажен хандбал за девойки завоюва втората групова фаза за разпределение на местата от 9 до 15 на Европейското състезание по плажен хандбал във Варна. След триумфа над Румъния, девойките на треньора Тефик Парафитов пребориха и Словения с 2:0 (17:15, 15:12).

„ Словения е квалифициран тим. Успяхме да ги разбираем и се веселя, че девойките съумяха да им противодействат “, сподели треньорът на девойките Тефик Парафитов. 

Юношите ни пък надделяха Холандия с 2:0 (24:20, 30:29), след което обаче отстъпиха от Гърция след дузпи в извънредно оспорвана среща и съдийски дарове за съперника. Нашите взеха първата част с 15:14, само че отстъпиха във втората с 15:17.
„ Треньорът на гърците непрестанно предизвикваше съдиите. През целия мач гръцките състезатели правеха по 4 крачки и отбелязваха голове, което не е обикновено и не е редно. Но факт е, че загубихме “, съобщи наставникът на юношите Самет Муртазали. 
Той разяснява и успеха ни над Нидерландия: 
„ Играхме с хъс и предпочитание. Разузнахме деликатно по какъв начин играят съперниците, момчетата извършиха напътствията и резултатът пристигна “, сподели Мортазали след мача с Нидерландия. 
След загубата от Гърция, юношите не престават битката за местата от 13 до 15. 
Днес рожден ден чества дамата в българския учредителен комитет на EHF Beach handball EURO 2021 Кристияна Блажева. Тя беше сюрпризирана от българския офис на шампионата с букет във връзка празника, връчен ѝ от президента на БФ Хандбал Росен Добрев. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР