снимка: Петел, архивУчилищата и детските градини във Варна са готови

...
снимка: Петел, архивУчилищата и детските градини във Варна са готови
Коментари Харесай

Ще има ли дървена ваканция тази година във Варна? Не би трябвало, от общината обявиха, че училищата са напълно готови за зимата

снимка: " Петел ", списък

Училищата и детските градини във Варна са подготвени за идния зимен сезон, оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия “ в Община Варна.

Проведени са подготвителните мероприятия, според проекта за работа при зимни условия, обезпечени са нужните принадлежности за разчистване на сняг, както и съответното количество сол, пясък и други материали. 

Проверени са отоплителните и електронагревателни уреди и захранващите ги eлектроинсталации, техническото положение на водопроводните мрежи, канализациите и шахтите на учебните здания. Училищата на течно гориво разполагат с нужните количества за началото на отоплителния сезон. Тези, които са на газ или на топлоенергия, също разполагат с количества газьол, нужни при спешно прекъсване на главното зареждане. В едно учебно заведение има закупен генератор за обезпечаване на спешно електрозахранване. Направена е профилактика на горелките, котлите и отоплителните съоръжения. Извършена е инспекция на газсигналните системи.

Предприети се нужните ограничения за безпроблемната работа на детските градини по време на зимния сезон. На територията на община Варна има 51 общински детски градини, 3 от тях са на газ, 3 - с електрическо отопление, 10- с парно отопление посредством централна топлофикация и 35 детски градини са с локално отопление с котли на газьол. Осигурено е и различно отопление – климатици. В детската градина №49 „ Боров ъгъл “ в село Каменар са обезпечени сухи пакети храна, при възможни неподходящи климатични условия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР