Снимка: Петел, архивПродължава разследването на убийството на 2-годишно дете в

...
Снимка: Петел, архивПродължава разследването на убийството на 2-годишно дете в
Коментари Харесай

Правят експертизи за психичното състояние на бащата, който уби детето си

Снимка: Петел, списък

Продължава следствието на убийството на 2-годишно дете в Севлиево. Днес от полицията и прокуратурата в Габрово обявиха, че занапред следва да бъдат осъществени редица експертизи, които да открият психическото положение на бащата, оповестява Българска национална телевизия.

Ще бъде изработен и химически разбор, който да покаже дали той е направил жестокото закононарушение под въздействието на медикаменти.

В момента на убийството той е бил изписан за домашно лекуване, откакто в средата на януари е прекарал четири дни в Държавната психиатрична болница в града поради душевен срив.
41-годишният Даниел е бил охранител в частна компания. Той живеел дружно със брачната половинка и двете им деца в фамилната къща в центъра на Севлиево. Никога в полицията и в обществените служби не е имало сигнали за проблеми или принуждение в фамилията. Мъжът в никакъв случай не е имал и сложена психиатрична диагноза, нито държание, което да издава сходно нещо.

„ Знаем, че той е имал някакъв душевен срив на 17 януари, превозен е в Държавна психиатрична болница и е бил там до 22-и, след което е бил на домашно лекуване ", сподели Борислав Муеров - шеф полицията в Габрово.

По случая е формирано работно досъдебно произвеждане за съзнателно ликвидиране. Тепърва обаче ще се обяснява какво е психическото положение на бащата и това дали ще може да носи наказателна отговорност.

„ За да може да носи наказателна отговорност, той би трябвало да е направил съзнателно закононарушение, в случай че липсва субективната страна лицето е негодно да носи наказателна отговорност, само че това ще го каже експертизата на по-късен стадий ", съобщи прокурор Александър Александров.

Мъжът е настанен в Държавната психиатрична болница в Севлиево и към момента е в положение на ступор. Междувременно със брачната половинка му и по-голямото им дете работят психолози.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР