Снимка: Петел, архивНа акция, идентична с проверката на Хиполенд, е

...
Снимка: Петел, архивНа акция, идентична с проверката на Хиполенд, е
Коментари Харесай

Акция като Хиполенд в Пловдивско: 4 институции проверяват винарна заради нейни работници на протеста

Снимка: Петел, списък

На акция, идентична с инспекцията на " Хиполенд ", е била подложена винарна " Загрей " в Първомай, оповестява. Според притежателят й Йордан Костадинов повода е, че служащи от винарната са отишли с брандиран длъжностен бус на митинга на 2 септември в Пловдив.

Бусът е спрян сред Първомай и Пловдив и е проверяван 45 мин. Работниците са споделили, че отиват на митинг, записали са им имената и са ги пуснали да продължат.

Два дни по-късно във винарната се изсипаха проверяващи от 4 институции - Национална агенция за приходите, Митници, Държавен фонд " Земеделие " и Икономическа полиция.

Проверяващите са споделили, че не знаят защо съответно съмнение ги изпращат, началниците единствено им споделили да отиват и да ревизират.

Две от институциите - Национална агенция за приходите и ДФЗ са си тръгнали доста бързо - проверяващите са споделили, че не виждат каквото и да е съображение за инспекция. Другите две институции - " Митници " и Икономическа полиция са проверявали дълго. След инспекцията написаха протокол, че няма никакви нарушавания, описа пред OFFNews Йордан Костадинов.

На втори септември даже не бях в България. Забранил съм на територията на винарната да се приказва за политика, само че множеството от служащите са младежи на по 30-40 години, знаят езици, образовани са. Ясно ми е, че поддържат митингите.

Когато се изсипа инспекцията, във винарната имах посетители от Австрия. Хванаха се за главата, описа Костадинов.

По думите му инспекции във винарната има почти един път на 6 месеца. Но откогато тя съществува постоянно инспекцията е била от една институция, след време от друга. Никога до момента не са ни проверявали 4 институции едновременно, разяснява Костадинов. Според него е явно, че инспекцията е наказателна акция, поради присъединяване на служащите на митинга.

Аз запитвам кой е този държавен чиновник, който има пълномощията да изпрати 4 институции по едно и също време на инспекция. Трябва да е върховен чиновник. желая да знам кой е и дали е превишил пълномощията си, сподели Костадинов.

Костадинов е някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и някогашен шеф на АЕЦ " Козлодуй ". Твърди, че откогато е напуснал Народното събрание през 2009 година не се занимава с политика.

Аз съм състоятелен човек, ще емигрирам в Австрия, където живее сестра ми и ще се оправя. Но винарната дава работа на 50-60 индивида, обикновено ли е да има такава офанзива, разяснява Костадинов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР