Снимка: Петел, архивМного по-малко чуждестранни туристи се очакват тази зима

...
Снимка: Петел, архивМного по-малко чуждестранни туристи се очакват тази зима
Коментари Харесай

Не очакват много чужди туристи в Банско през зимата

Снимка: Петел, списък

Много по-малко задгранични туристи се чакат тази зима в Банско. Причината е пандемията от Ковид-19. На този стадий съвсем няма предплатени резервации от туристи от други страни.

Британски туроператор разгласи пред Българска национална телевизия, че стопира да прави чартъри от Англия за България поради рестрикциите, които се постановат за пътуванията в чужбина по отношение на разпространяването на ковид.

Българите са главната група туристи, на които ще разчита туристическият отрасъл в курорта през идващите месеци. От Българската хотелиерска асоциация дефинират обстановката като тревожна, само че не и непредвидена.

Част от хотелите в Банско, които са благосъстоятелност на англичани, този зимен сезон няма да отворят порти. По улиците и пистите на курорта рядко ще се чува непозната тирада, споделя хотелиерът Джеймс Хюз.

Джеймс Хюз - хотелиер: Говорим за 97% спад на резервации на английски туристи в нашата група. Аз ще трансформира моя бизнес - ще отворим ресторанта, ще отворим бара, само че моя хотел не, не виждам смисъл.

Според Хюз, ски сезонът в курорта може да бъде избавен единствено от българските туристи.

Джеймс Хюз - хотелиер: Аз видях в Черно море по какъв начин беше това лято и аз имам доста, доста огромна вяра, че българите ще поддържат българския бизнес и аз мисля, че всеобщо българи ще дойдат и ще почиват в Банско тази зима.

В момента туристическият отрасъл работи в извънредно несигурна и променлива обстановка. За в този момент запитвания за групови резервации има от Нидерландия, Австрия и Турция.

Малин Бистрин - заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация: Няма действителни заплащания, те са единствено на хартия запитвания. Докато не пристигна екскурзиантът, не имаме вяра и това ни кара ние да се утвърдим, че българският екскурзиант е най-чакан и мечтан за нас.

За да привлекат повече българи, хотелиерите в Банско към този момент обмислят и специфични предложения.

Малин Бистрин - заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация: Да имаме примерно за празниците една нощувка подарък, която да даваме на самите посетители, тъй че да добие смисъл и тяхната отмора, а надлежно по-добри облаги да осъществят сътрудниците.

Цените няма да се намаляват, безапелационни са от сектора, тъй като спазването на противоепидемичните ограничения е огромен спомагателен разход.

Хотелиерите в Банско се надяват, че въпреки всичко туристи от прилежащите страни - Румъния, Турция и Гърция ще изберат Банско за зимната си отмора.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР