Снимка: Петел, архивМинистърът на туризма Стела Балтова коментира ситуацията в

...
Снимка: Петел, архивМинистърът на туризма Стела Балтова коментира ситуацията в
Коментари Харесай

Стела Балтова: Туристическият бизнес в България е готов за лятото

Снимка: Петел, списък

Министърът на туризма Стела Балтова разяснява обстановката в сектора преди летния сезон.

" Туристическият бизнес в България чакат всички туристи – и български и задгранични и са готови доста добре за това. Те са подготвени да отговорят на всички условия за съблюдаване на  противоепидемичните ограничения. Много е значимо да се знае, че България е една сигурна и безвредна дестинация ", съобщи в студиото на „ Здравей, България ” служебният министър Балтова.

По думите й е от основна значимост от икономическа позиция почивката би трябвало да е преференциална. „ Важно е за българските туристи плажните такъми да бъдат на допустими цени ”, акцентира министърът и добави: „ Има упования на нулева цена. Имаше концесионери, които потеглиха в тази посока. Това ще е съществено облекчение. Те към този момент са откликнали, тъй като срокът за оферти минава. Веднага ще преподпишем комерсиалните условия. От на следващия ден тръгваме на инспекции. Ще обявим цените на плажните такъми на уеб страницата на министерството ”.

Франция ще притегля туристи с безвъзмездни PCR проби (ВИДЕО)

Според министър Балтова 2021 е по-трудна  година от 2020-та, колкото и да наподобява, че ще има по-добро лято. По въпроса с имунизирането на чиновниците в бранша против COVID-19 тя акцентира: „ За целия туристически бранш има обезпечен задоволителен брой ваксини. От тук насетне – това би трябвало да се трансформира във фирмена политика. Това е детайл за добре пристигнали в България ”.

Страната ни обмисля облекчения при влизане на туристи в страната. „ От наша страна се обмислят безвъзмездни антигенни проби на Граничен контролно-пропусквателен пункт, за избрани страни, за несъмнено време. Организацията е сложна. Това е спомагателна финансова натовареност на бюджета ", акцентира министър Балтова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР