снимка Петел, архивДесетки постройки в ромския квартал Максуда“ във Варна

...
снимка Петел, архивДесетки постройки в ромския квартал Максуда“ във Варна
Коментари Харесай

Общината разчиства къщи в „Максуда“ заради ново кръгово, пазят датата на събарянето в тайна

снимка " Петел ", списък

Десетки постройки в ромския квартал „ Максуда “ във Варна ще бъдат съборени поради построяването на бул. „ Васил Левски “. На този стадий към момента не е ясно по кое време тъкмо ще се организира акцията, като следва това да бъде конкретизирано, заяви „ Черно море “.

Става въпрос за региона към кръстовището на ул. „ Георги Пеячевич “ с ул. „ Тодор Влайков “, прочут измежду варненци като „ Топлата вода “.

„ Теренът е благосъстоятелност на община Варна и постройките, които се събарят, са самосрутващи и рискови “, оповестиха от общината. На мястото ще бъде направено голямо кръгово кръстовище, което ще свързва булеварда с ул. „ Георги Пеячевич “ и ул. Девня “ и несъмнено ще облагороди региона.

За да не се стига до напрежение и ексцесии, когато се пристъпи към събарянето на постройките, от няколко месеца с техните жители работят общински чиновници и посредници.

„ Хората, които са изведени, са получили оферти за краткотрайно настаняване в Приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица, фамилно консултиране, записване на децата в детски градини. Голяма част от тях обаче не са от Варна и са се прибрали по родните си места. Към момента двама души са настанени в приюта за краткотрайно настаняване. 15 души са потърсили услугите на общностния център “, оповестиха от общината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР