Снимка: Община ХасковоВълчица, прибрана вчера в зоопарка в Хасково, избяга

...
Снимка: Община ХасковоВълчица, прибрана вчера в зоопарка в Хасково, избяга
Коментари Харесай

Община Хасково: Вълкът от Кенана избяга от Зоопарка

Снимка: Община Хасково

Вълчица, прибрана през вчерашния ден в зоопарка в Хасково, избяга тази заран. Тя е надхитрила чиновник и успяла да се измъкне от  клетката, сигнализираха от локалната община.

" Любимецът на Хасково – Вълкът от Кенана, който от няколко месеца живееше в хасковската гора, през днешния ден съумя да надхитри чиновниците в Зоопарка.

След като дълго време вълкът се появяваше на разнообразни места в Кенана, радваше едни и притесняваше други, през вчерашния ден беше хванат и настанен в зоологическата градина.

Тази заран обаче отзивчивата вълчица е надхитрила един от чиновниците. Човекът влезнал да я нахрани, тя поиграла с него, само че след това изкусно се е измъкнала от незаключената клетка.

В момента е проведена група, която търси избягалата вълчица.

Животното, което се появи неизвестно от къде, очевидно е социализирано, не е рисково, по тази причина няма място за терзание. Според някои хасковлии това не е вълк, а чакал. Други, които са го виждали в естествената му среда, настояват, че е чехословашко вълчо куче, а една от най-разпространените градски митове за Вълка от Кенана е, че той е отглеждан от хора, само че след това е зарязан.

Ако някой от жителите забележи вълчицата, може да алармира на дежурните телефони в община Хасково. Служителят, позволил тази немарливост, краткотрайно е отхвърлен от работа. ", пишат от общината.



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР