Снимка: НСО Очаква се представители на НСО да вземат участие

...
Снимка: НСО Очаква се представители на НСО да вземат участие
Коментари Харесай

Българското НСО ще обучава свои колеги от Европарламента

Снимка: НСО

Очаква се представители на НСО да вземат присъединяване в плануваната през октомври в Брюксел конференция със службите за защита на националните парламенти, отдадена на дезинформацията, киберсигурността и превъзмогване на външна интервенция в разузнаването.

Обучението и подбора на фрагменти в профилирания превоз, както и развиването на автомобилния транспорт в подтекста на устрема на Европа към въглеродна индиферентност, разясниха началникът на НСО и ръководителят на отдел " Транспорт " в Екологичен потенциал Стефано Гучоне.

Предвижда се до края на 2024 година целият автопарк на Европейския парламент да бъде сменен с коли с нулеви излъчвания - електрически или водородни.

През идващите месеци предстоят работни визити на специалисти за продан на опит и потребни практики съответно в региона на събиране и разбор на информация, както и в региона на технологиите за защита на всеобщи мероприятия и на публични здания.

В Европейския парламент бригаден военачалник Емил Тонев се срещна с българи от екипа на чиновниците по защитата в институцията. Подчертана бе нуждата от възстановяване на езиковата подготовка на чиновниците и опциите за осъществяване на стажове и продан на опит, с цел да бъдат конкурентни и да имат повече шансове за реализация в европейските институции.

Езиковата преграда се оказва предизвикателство пред професионално развиване на български охранители и водачи на профилирани коли в европейските институции. Едва седем от общо 700 чиновници на службата за защита на Европейския парламент идват от България.

Снимка: НСО
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР