Снимка: Нова ТвПри всички положения ново обсъждане на Изборния кодекс

...
Снимка: Нова ТвПри всички положения ново обсъждане на Изборния кодекс
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се захапаха в ефир за промените в Изборния кодекс

Снимка: Нова Тв

При всички положения ново разискване на Изборния кодекс ще покаже позициите на политическите сили в Народното събрание. Ние имаме собствен вид и евентуално ще приемем ветото на президента единствено върху частта за връщане на остарялото състояние с преференциите. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

И сега съществуват благоприятни условия за обжалване на актове на секционни или районии изборни комисии, добави тя.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски разяснява апела на президента Румен Радев БСП да се върне в Народното събрание. Припомняме, че вчера президентът наложи и несъгласие върху измененията в Изборния кодекс Може би визията на президента, който въплъщава единството на нацията, е такова, такава е неговата позиция. Само че 10 часа в комисия и 16 часа в пленарна не се чуха никакви причини за измененията. И през вчерашния ден господин Цветанов сподели, че ГЕРБ ще одобряват своя вид за Изборния кодекс. Тази политика на на инат не води до положително на никой. В последните седмици ГЕРБ намерено се конфронтират. Цветанов сподели: " Нас без Българска социалистическа партия ни е комфортно, не ни трябват в Народното събрание, трябват ни послушни партии, които да натискат бутоните както ние кажем ", съобщи социалистът.

Българска социалистическа партия не е отвън Народното събрание поради ГЕРБ. В Народното събрание и сега има съпротива. Не мога да нарека Движение за права и свободи комфортна съпротива, защото това не е реалност. В три следващи дни стана допустимо започване на За мен по-важният въпрос е кого съставляват сега. Ако желаят да бъдат извънпарламентарна съпротива, може би би трябвало да поканят и останалите сътрудници като Да България. Но те са определени да бъдат в Народното събрание, подчерта Десислава Атанасова.

Свиленски е безапелационен, че у нас би трябвало да бъде въведено машинното гласоподаване, тъй като, по думите му, ГЕРБ си служи с изборни операции и пазаруване на гласове.

Не знам от кое място идва самочувствието на господин Свиленски да приказва за платен избор, откакто има техен народен представител, който е упрекнат за пазаруване на гласове, уточни Атанасова.

Честността на изборите не се подсигурява с машинно гласоподаване. В противоположен случай може би би трябвало да се каже, че президентът Радев е определен по непочтен метод, добави тя.

По думите ѝ в момента няма опция за въвеждане на машинно гласоподаване.

Пари има, опция има, явно обаче няма предпочитание от страна на ръководещите, с цел да могат да се правят операции, репликира Свиленски.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР