Снимка: НАПСамо за последните 24 часа над 13 000 души

...
Снимка: НАПСамо за последните 24 часа над 13 000 души
Коментари Харесай

Само за 24 часа: Над 13 000 души подадоха предварително попълнени данъчни декларации

Снимка: Национална агенция за приходите

Само за последните 24 часа над 13 000 души подадоха авансово попълнени данъчни заявления, оповестиха от Приходната организация.

От началото на данъчната акция досега 61 000 жители са заявили приходите си пред приходната организация, като още 67 000 преглеждат и редактират данните в авансово попълнените формуляри, с цел да ги изпратят в Национална агенция за приходите.

Средното време за попълване на декларацията досега е под 10 минути, като потребителите споделят, че новата декларация е по-удобна и подаването й изисква доста по-кратко време.

Потребителите, които имат личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) към този момент имат достъп до авансово попълнената данъчна декларация, налична в Портала за е-услуги на Национална агенция за приходите.

Преди да потвърдят попълнената декларация, е належащо потребителите да я прегледат деликатно, да я добавят или поправят, в случай че това е належащо, поучават от Национална агенция за приходите.

Срокът за подаването на декларацията е 5 май 2021 година, като отстъпка от 5% от налога за довнасяне може да се употребява при обявление по електронен път и заплащане до края на март, напомнят от Приходната организация.

Условие за отстъпката и за използването на данъчно облекчение е лицето да няма неплатени обществени отговорности. Отстъпката не може да надвишава размера от 500 лева

До момента близо две трети от всички заявления за приходите са подадени по електронен път, като се чака съотношението да се резервира до края на данъчната акция. Хартиени формуляри има във всеки офис на Приходната организация и те могат да бъдат употребени от хората, които нямат електронен автограф или ПИК.

Допълнителна информация за декларирането на приходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700, на цена съгласно цените на съответния оператор.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР