Снимка МУ - ВарнаВ събота вечер в зала 1 на

...
Снимка МУ - ВарнаВ събота вечер в зала 1 на
Коментари Харесай

66 млади лекари от Факултета по дентална медицина към МУ – Варна положиха Хипократовата клетва


Снимка МУ - Варна

В събота вечер в зала 1 на Фестивалния и конгресен център се състоя тържествена гала по дипломирането на Випуск 2017 на Факултета по дентална медицина към Медицински университет – Варна. 66 млади лекари, сред които 9 от англоезичната стратегия на образование, поставиха Хипократовата клетва и получиха дипломите си от ректора на университета проф. доктор Красимир Иванов.

В академичното си слово проф. Иванов се обърна към абитуриентите с думите: „ Пожелавам ви триумф по неравния път на провокациите. Защото, единствено преминавайки ги, може да бъдете стимулирани да постигате още, да се усъвършенствате и да гледате към новите хоризонти. На всеки един от вас искам здраве и персонално благополучие. Не спирайте да бъдете създатели, първо в своя живот, а по-късно и в този на вашите пациенти и сътрудници, тъй като: „ Силата на лекаря е в неговото сърце! ”. ” С отличен триумф се дипломираха шестима абитуриенти, като отличник на Випуск 2017 е доктор Славена Георгиева.

Тя получи годишната премията на декана в категория STUDENS OPTIMUS от проф. доктор Цветан Тончев. Д-р Георгиева получи и парична премия от ректора, както и от кмета на Варна. Наградата на декана на Факултета по дентална медицина е на името на създателя на първия стоматологичен факултет в България проф. доктор Славчо Давидов. Със особено снимано видео от университетската телевизия MU-Vi.tv неговият наследник проф. доктор Михаил Давидов поздрави дипломантите. За повторно в историята на факултета бе връчена и премия на декана на името на „ Проф. доктор Славчо Давидов ” в най-високата категория – MAXIMI MERITI CAUSA.

Наградата за изключителни заслуги получи проф. доктор Славчо Крумов Димитров за повсеместен принос към основаването и одобряването на Факултета по дентална медицина като една от водещите структури в образованието по специалността в Република България. Новият ръководител на Студентския съвет Божидар Касабов връчи премия за дейна студентска активност през годините на образование и високи заслуги в построяването и развиването на актуалния образ на Студентски съвет в МУ-Варна на доктор Симеон Чоканов. Приветствие към младите лекари по дентална медицина насочиха зам.-кметът на Община Варна Пейчо Пейчев, деканът на Факултета по Дентална медицина към МУ- Пловдив проф. доктор Георги Тодоров, зам.-председателят на УС на БЗС доктор Валентин Павлов и акад. Николай Попов.

Сред гостите на церемонията бяха още националният представител от 44-то Народно заседание Таня Петрова, зам.-началникът по административната част и логистиката на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров ”- Варна кап. 1 сан проф. Светослав Димитранов, ръководителят на РК на БЗС доктор Нева Читалова, преподаватели, родители и посетители. Поздравителни адреси към дипломантите и академичното управление бяха получени от министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров, началникът на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров ” флотилен адмирал проф. доктор Боян Медникаров, изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Св. Марина ”- Варна проф. доктор Валентин Игнатов. Музикален привет към младите лекари по дентална медицина сервираха студентите от фолклорно-танцовия отбор на МУ-Варна с живописен началник Диана Димитрова.

Нова Варна ©

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР