снимка Live.Varna.bgПо още две автобусни линии от общинската транспортна схема

...
снимка Live.Varna.bgПо още две автобусни линии от общинската транспортна схема
Коментари Харесай

Експериментите с електронните билети във Варна продължават, от утре ще ни возят с тях автобуси 12 и 31А

снимка Live.Varna.bg

По още две автобусни линии от общинската транспортна скица - № 12 (Аспарухово – Бриз) и № 31А (ЖП Гара – Виница), ще бъде пусната на следващия ден автоматизираната билетна система, част от плана „ Интегриран градски превоз на Варна “. Тя започва пилотно през ноември предходната година по линия № 10.

От 01.08.2018 година в помощ на ползвателите по линии № 12 и № 31А са обезпечени консултанти, които ще оказват помощ на пасажерите при прилагане на устройствата, част от билетната система в транспортните средства. Консултантите ще бъдат в транспортните средства за 15 дни, считано от 1-ви август, по график - от 08:00 часа до 12:00 часа и от 15:00 часа до 19:00 часа. Те ще носят специфични баджове, с цел да бъдат елементарно разпознати, и ще изясняват по какъв начин става закупуването на билети и/или карти, а също по този начин и валидирането им в рейсовете, заяви ръководителят на плана инж. Биляна Якова.

Цената на билетите остава 1 лева За пилотните линия № 10, № 12 и № 31А  машините ще оферират 2 съществени вида артикули – общоприетите хартиени билети, които са еднократни, и предплатени карти с електронни билети, в които може да бъде заделена избрана сума пари (кредит). Електронните билети могат да бъдат изразходвани посредством валидиране на картата в особено валидиращо устройство в рейса.

Картите за пътешестване, издадени от „ Градски превоз “ ЕАД, остават годни. Представители на Оперативна програма „ ТАСРУД “ имат ангажимент да наблюдават за контрола на пасажерите.

Мобилното приложение за информация на пасажерите в действително време (info iTransport) може да бъде изтеглено гратис и посредством него да се наблюдава в действително време идването на транспортното средство до желаната  спирка. Въвеждането на карта с електронни билети цели да улесни и да спести неудобства на пасажерите, които употребяват всеобщия градски превоз в града. Ползването на карти е и най-хубавият вид за интензивно пътуващите пасажери, защото може да се зарежда неведнъж с електронни билети. За тези, на които се постанова еднократно да употребяват градския превоз, остава опцията за книжен билет, чието време стартира да тече незабавно след закупуването.

Автоматизираната билетна система ще бъде поетапно стартирана за линии от общинската транспортна скица в идващите 6 месеца. Всички линии ще проработят в повсеместен мащаб дейно, откакто приключат огромните поправки в града и след  приемане на  две нови схеми -  транспортна и тарифна, от Общински съвет – Варна. Гражданите и гостите на града ще бъдат навреме осведомени за поетапното въвеждане на автоматизираната билетна система.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР