Снимка: Lap.bg Служителка на столичната полиция пострада тежко, след като

...
Снимка: Lap.bg Служителка на столичната полиция пострада тежко, след като
Коментари Харесай

Полицайка пострада тежко от бомбичка на мача Левски – ЦСКА-София


Снимка: Lap.bg

Служителка на столичната полиция пострада тежко, откакто бомбичка я удари в главата по време на мача сред " Левски " и ЦСКА-София в сряда вечерта, приключил 2:2.

Униформената беше изнесена с окървавено лице от няколко свои сътрудници и призната по неотложност в болница " Царица Йоанна - ИСУЛ ", където ѝ е направена интервенция. От здравното заведение оповестиха, че с помощта на бързата реакция окото на 24-годишната жена ще бъде избавено.

" Операцията протече доста безпрепятствено за този вид тежки контузии. Възстановихме целостта на окото. Зашихме роговицата. Окото няма да бъде изгубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца. Предстоят спомагателни интервенции ", съобщи началникът на Очната клиника в ИСУЛ доцент доктор Борислав Кючуков пред Нова телевизия.

" Важното е, че в своята целокупност задната капсула е непокътната, тъй че на втори стадий бихме могли да мислим за имплантиране на вътреочна леща. Приключихме интервенцията с частична предна витрактомия. Окото няма да бъде изгубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца. Предстоят спомагателни интервенции ", добави лекарят.

Пострадалата жена ще остане под лекарско наблюдаване няколко дни. От полицията задържаха 40 души след мача в опит да открият кой тъкмо от почитателите е хвърлил бомбичката. В тази връзка основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов разяснява пред бТВ, че потърпевшите служители на реда са били от запаса и са се намирали в тунела под бранш " Б ", което приказва, че бомбичката не е попаднала при тях инцидентно, а те са били задачата.

Заради случая " Левски " може да бъде осъден с отнемане от домакинство за три срещи, защото са породени " тежки последици " на служебно лице от хвърлен от публиката на тима предмет. В този случай Дисциплинарния устав планува и санкция от 10 000 лева за клуба.

По стратегия " Левски " приема " Верея " на стадион " Георги Аспарухов " в събота от 15.00 ч., а идната сряда играе с ЦСКА полуфинален мач реванш в шампионата за купата. На 4 май " Левски " е хазаин на " Ботев ". Заради предстоящото наказване от клуба стопираха и предварителните продажби на билети за мача с ЦСКА.

" Уважаеми последователи, по отношение на вчерашния случай на Националния стадион " Васил Левски ", клубът стопира предварителната продажба на билети за идните семейства на тима до излизането на решението на Дисциплинарната комисия към БФС ", написа уеб сайтът на тима.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР