Снимка: Канал 3Председателят на правната комисия Данаил Кирилов нарече депутатите

...
Снимка: Канал 3Председателят на правната комисия Данаил Кирилов нарече депутатите
Коментари Харесай

Огромен скандал разтърси парламента: Юрист от ГЕРБ нарече депутатите на БСП мишки и мишлета!

Снимка: Канал 3

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов назова депутатите от Българска социалистическа партия мишки, което взриви мира в пленарната зала, написа Канал 3.бг.

Това стана след вманиачен спор със соцдепутата Георги Свиленски. Той изиска Кирилов да бъде осъден. Юристът от ГЕРБ стана и прикани непринудено да бъде осъден, само че още веднъж обиди социалистите. " Аз също апелирам да ми определите наказване. Да, не са мишки, а мишлета! ", повтори обидата Кирилов и залата се взриви.

" Вие водите не като ръководител на Народно събрание, а като мишка ", контраатакува депутатът от соцгрупата Цветан Топчиев по адрес на председателстващия Емил Христов.

След като абсурдът набра скорост, Кирилов към този момент в действителност изиска извинението му да бъде признато от сътрудниците му от Българска социалистическа партия.

" Съгласен съм и одобрявам всяко едно наказване, в това число и премахване ", разкая се Кирилов.

Христов го наказа за оскърбителни думи по правилника със забележка откакто неколкократно, като призна, че го прави срещу волята.

Цветан Топчиев от Българска социалистическа партия обаче не му се извини, задето и него назова " мишка ". " Ще го направя в персонален диалог ", сподели социалистът. Христов не одобри с аргумента, че е бил афектиран от трибуната, и наложи същото наказване и на него.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР