снимка: Институт GATE Представители на международни компании ще разкрият възможностите

...
снимка: Институт GATE Представители на международни компании ще разкрият възможностите
Коментари Харесай

Институт GATE представя първата в България магистърска програма “Технологии за големи данни“

снимка: Институт GATE

Представители на интернационалните компании ще разкрият опциите за професионална реализация и вероятностите за кариерно развиване пред приключилите програмата. На събитието ще бъде показана и информация за стипендиите, за които може да се кандидатства, две от които обезпечени от DeepMind - английската компания, известна с научните си проучвания и нововъведения в региона на изкуствения разсъдък.

Завършилите магистри ще могат да работят дейно като аналитици и инженери на данни, експерти по машинно образование и обработката на натурален език, учени в областта на данните.

В рамките на три семестъра те ще се образоват в новаторски лаборатории и ще работят по на практика проблеми и планове. Така ще придобият професионална подготвеност и умения за ръководство на данни, тяхната обработка и създаване на разнообразни системи, основани на огромни данни и изкуствен интелект.

Предвид непрекъснато разширяващата се палитра на стопански и обществени приложения на огромните данни, напълно скоро към този момент няма да има специалност или компетентност, която да не се нуждае от сходна експертиза и неслучайно дефицитът на експерти в региона на данните бележи двуцифрен растеж всяка година.

Още за програмата:

* материалът е предоставен от Институт GATE
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР